Natt til søndag brakk Silje Norendal håndleddet i prøve-OL i Sør-Korea. Nå er hun tilbake i Norge etter noen dager på sykehuset i Pyeongchang for observasjon.

– Det går etter forholdene bra, sier Norendal til TV 2.

Opererer i morgen
Silje Norendal skulle kjørt Big Air-konkurransen under X Games i Tøyenparken lørdag 27. februar, men disse planene er nå endret.

– Jeg skal ha en operasjon fredag morgen også blir det 5-6 uker med gips og lite aktivitet, forteller Norendal.

– Kunne ikke kommet på et dårligere tidspunkt
22-åringen legger ikke skjul på at det er tungt å gå glipp av sesongens høydepunkt på hjemmebane.

– Det er utrolig kjipt, det er mye jeg går glipp av. Det er den uken her med X Games i Oslo som jeg har gledet meg til lenge. Også er det US open neste uke og VM om to uker, så det kunne vel egentlig ikke kommet på noe dårligere tidspunkt. Men ting skjer, og jeg får satse på at jeg er ferdig med alle ulykkene i år så jeg kan holde meg skadefri de to neste årene frem mot OL, sier hun til TV 2.

Flere skader
Det er ikke bare Silje Norendal som har skadet seg før X Games i Oslo. Snowboardstjernen Mark McMorris skadet seg for bare noen dager siden og Ståle Sandbech skadet seg etter et fall i treningsomgangen til torsdagens superpipe-øvelse.

– Det er en risikofylt sport, men det er noe med å prøve og holde seg unna disse skadene. Men det skjer, se på alpint nå, det er mye skader der også. Det er bare å stå på. De som jobber hardest når det er tøft, de kommer gjerne sterkt tilbake, sier Norendal.

Skal være til stede på Tøyen
Den norske snowboardstjernen håper hun likevel får med seg litt av folkefesten i Oslo.

– Jeg får se hvordan jeg føler meg etter operasjon i morgen, men jeg skal hvert fall til Tøyen på lørdag.

Klarer du å glede deg over arrangementet selv om du ikke kan delta selv?

– Ja, selvfølgelig. Det er kjempekult å ha et så stort arrangement på hjemmebane og forhåpentligvis får jeg være med på moroa neste år. Vi har jo syv gutter eller noe sånt som skal være med, og jeg gleder meg veldig på deres vegne. Jeg tror de kommer til å ha det kjempegøy og alle som tar turen til Tøyen kommer til å få være med på en folkefest. Det er selvfølgelig veldig surt å ikke få være med, men jeg må se fremover og prøve å nyte helgen så godt jeg kan.