Se X Games Oslo i livesenteret!

Ståle Sandbech skadet seg i oppvarmingen og måtte dermed trekke seg. Det betyr at Superpipe i X Games Oslo blir kjørt uten nordmenn i feltet.

Underholdende ser det likevel ut til å bli. Iouri «I-Pod» Podlatchikov har hentet inspirasjon fra ballett, og i forkant av kvalifiseringen fortalte han TV 2 at han ønsket å kjøre halfpipen like fjærlett og elegant som sin favorittdans.

Både fjærlett og elegant var sveitseren da han serverte to strålende run og vant kvalifiseringen.

Gjentok Arctic Challenge-run

Podlatchikovs førsterun (84.66) var prikkfritt og ga ham ledelsen i Superpipe-kvalifiseringen torsdag ettermiddag. I sitt andre run løftet han prestasjonene ytterligere – selv om han allerede hadde sikret finaleplassen.

– Jeg er klar for i morgen! Jeg hadde først ikke anelse om hva jeg skulle gjøre med andrerunnet, ettersom jeg egentlig ikke er glad i å gå til finalen som bestemann. Da kom jeg til å tenke på Arctic Challenge for to år siden, da jeg ikke landet mitt andre run. Dette var akkurat det samme runnet, og jeg hadde lyst til å lande det. Og det gjorde jeg, sier han fornøyd til TV 2.

I morgen varsler han enda større utfordringer for konkurrentene.

– Jeg kommer definitivt til å ta en dobbelcork 12, som dere ikke har sett ennå, smiler han.

I-Pod i storform

Amerikanske Chase Josey (20) overtok ledelsen fra Podlatchikov med 86 poeng og kunne dermed puste lettet ut for en finaleplass.

– Jeg tenkte at jeg måtte være så «smooth» som mulig og gi alt. Jeg er veldig lettet nå. Med såpass mange sterke kjørere er kvalifisering svært stressende. Nå gleder jeg meg til finalen, sier 2015-vinneren av Red Bull Double Pipe til TV 2.

Det var likevel OL-vinneren fra Sotsji som imponerte mest torsdag ettermiddag. Med 90 poeng i sitt siste run var han klart best i kvalifiseringen.

– Dette er helt feilfritt. Iouri ser ut til å være i storform! Vi har snakket mye om denne ballettreningen, og det virker som om han har fått mye bedre stil, sa TV 2s ekspertkommentator Jonas Greve.

Av skuffelser trakk Greve frem X Games Aspen 2015-vinner Matt Ladley.

– Jeg skulle gjerne sett ham i miksen, men det ville seg dessverre ikke. Disse gutta er uansett kapable til å levere et vanvittig show.

Disse kvalifiserte seg til finalen

  1. Iouri Podlatchikov - 90.00
  2. Chase Josey - 86.00
  3. Pat Burgener - 82.00
  4. Louie Vito - 81.33
  5. Ayumu Hirano - 79.66
  6. Kent Callister - 78.33
  7. Danny Davis - 73.33
  8. David Habluetzel - 71.00

Finalen ser du på TV 2 fredag klokken 18.00!