ER SPENT: Egil Drillo Olsen tror ikke det har vært en mer urutinert trenerstab i Tippeligaen. Nå er han spent på hvordan det slår ut. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
ER SPENT: Egil Drillo Olsen tror ikke det har vært en mer urutinert trenerstab i Tippeligaen. Nå er han spent på hvordan det slår ut. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: Torbergsen, Mats

– Jeg tror aldri vi har hatt en så urutinert trenerstab i Tippeligaen

Hele ni av 16 trenere starter for første gang i karrieren en sesong i Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få tilgang til Tippeligaen 2016.

Når Tippeligaen sparkes i gang, er det mange nye ansikt å se på de ulike trenerbenkene.

Steinar Pedersen, Eirik Bakke, Bård Flovik, Lars Arne Nilsen, Aasmund Bjørkan og Billy McKinlay har aldri ledet en tippeligakamp fra benken.

I tillegg har verken Mark Dempsey, Bjørn Petter Ingebretsen eller Trond Fredriksen en hel sesong bak seg.

Prøv deg som Tippeliga-trener i TV 2s Tippeliga-manager.

Det betyr at hele ni av 16 trenere i Tippeligaen har for første gang i karrieren forberedt en sesong på øverste nivå i norsk fotball.

– Jeg kan ikke tenke meg at vi noen gang har hatt en mer urutinert trenerstab i Tippeligaen som vi har i år, så kan man diskutere om det er bra eller ikke, sier tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen.

Selv var han landslagssjef til han var 71 år gammel, og mener at han ble bedre med årene.

– Jeg skal ikke generalisere, men jeg er helt sikker på at jeg var en bedre trener da jeg var 40 enn da jeg var 30, og at jeg var bedre da jeg var 50 enn da jeg var 40, og jeg er helt sikker på at jeg var bedre da jeg var 60 enn da jeg var 50. Jeg har også snakket med mange sier det samme, forklarer Drillo.

Han mener at man tilegner seg kunnskap og ledererfaring med årene, som gjør at en blir bedre som trener.

– Jeg kan ikke si at de er dårlige trenere. Det er de ikke. Men at de kommer til å bli adskillig bedre når de har fått noen flere år på seg, det er jeg sikker på, mener den tidligere landslagssjefen.

Drillo ønsker ikke å rangere de 16 trenerne, til det kjenner ham de fleste for dårlig.

– Men hvis jeg skulle rangert dem, så vet jeg hvem jeg ville plassert øverst. Det er Kåre Ingebrigtsen. Han har gått den rette veien og skaffet seg trenererfaring før han kom opp i Tippeligaen. Han er en trener som har lederegenskaper og solide fotballkunnskaper. Og han er klovn i tillegg. Det er litt uvanlig. Det er ikke så ofte trenere er det, men han har en velutviklet sans for humor, skryter han.

Selv hadde han ikke den egenskapen som trener. Men påpeker at det er viktig å ha noen i troppen som kan ta bort litt av alvoret.

– Da jeg var landslagssjef så hadde jeg to klovner, det var Kåre og Mini. Det er viktig å ha en klovn. Men det er sjelden det er treneren som er klovnen. Men en trener har anledning til å benytte seg av spillere, som tar den rollen. Det er det vanlige, forklarer Drillo.

73-åringen tror veien Ingebrigtsen har gått er den beste oppskriften for å stå best mulig rustet for en jobb som trener i Tippeligaen.

– Det gunstigste er å få seg erfaring fra nest øverste og lavere nivå først og så komme opp. Aasmund Bjørkan har gjort det. Han har trent Alta og Ranheim før. Det dristigste er dem som går rett inn i Tippeligaen når de for første gang blir trener, mener Drillo.