Disse norske skateboard-talentene kjemper om en plass blant verdensstjernene

KJEMPER OM FINALEPLASS: Jonatan Drab (23) er blant nordmennene som deltar i den nasjonale kvalifiseringen. Foto: Phil Ellsworth / ESPN 
KJEMPER OM FINALEPLASS: Jonatan Drab (23) er blant nordmennene som deltar i den nasjonale kvalifiseringen. Foto: Phil Ellsworth / ESPN  Foto: Phil Ellsworth / ESPN Images
Onsdag kveld starter X Games Oslo med norsk kvalifisering til Skate Street.

Se den norske kvalifiseringen onsdag fra klokken 19.30 på TV 2 Sportskanalen!

Torsdag kjemper verdensstjernene om X Games-gullet i Skur 13. Før den tid skal imidlertid unge og lovende nordmenn prøve å sikre seg en plass i finalen.

Hver deltaker får tre forsøk, eller runs, på 50 sekunder. Da vil alt handle om å sette sammen den beste triksrekken for å oppnå høyest mulig score hos dommerne.

Den beste av de åtte deltakerne kan belage seg på en stor opplevelse torsdag kveld, ettersom han da er klar for konkurranse med verdensstjernene.

TV 2s skateboardekspert Henning Braaten har vurdert de norske utfordrerne. Her er hans dom:

Hermann Stene (22)

Instagram: @hermannstene

Henning Braatens vurdering: Fire ganger norgesmester i Street. Hermann er i dag en av de mest kjente norske skaterne internasjonalt. Han har høstet mye god omtale for sin Double Rock-videopart fra verdens ledende skateboard-magasin, Thrasher Magazine. Hans videopart fra den norske storfilmen FireTre har også fått stor anerkjennelse globalt. Hermann skater alt som er foran ham og takler alle terreng. En favoritt uansett bane.

Kevin Bækkel (21)

Instagram: @kevinbaekkel

Henning Braatens vurdering: Hamars store sønn har de siste årene reist verden rundt med noen av verdens råeste skatere i Creature-teamet. Kevin skater alltid full gass og rekker flere tricks enn noen andre. Han flyr høyt og fort og er en publikumsfavoritt. I sommer vant han amatørutgaven av Street League i Barcelona på en lignende course, så Kevin vet hva som skal til.

Gard Hvaara (18)

Instagram: @gardhvaara, Snapchat: gardjh

Henning Braatens vurdering: Allerede som 14-åring ble Gard europamester for juniorer. Siden den gang har han vunnet senior-NM to ganger og imponert hele Skate-Europa med sine stødige og kreative konkurranse-runs og sikre stil. Gard er alltid i toppen når han er med og utvikler hele tiden skatingen sin. Når han setter runnet sitt, er han nesten alltid på toppen av lista. Gard går til daglig på skategymnaset i Malmö.

Øyvind Svensen (18)

Instagram: @oyvindsvensen

Henning Braatens vurdering: Stavanger har fostret mange store skatere, og fra den nye eliten kommer Øyvind. Med en utrolig stil og ekstremt sikre skating hevder han seg alltid i konkurranser. Han kan alle nesten flip tricks helt safe, så han kan skate med høy risiko og score høyt i en internasjonal konkurranse. Han er allerede to ganger norgesmester i «Game of skate» for senior!

Johannes Sundby Aukan (16)

Instagram: @johannessundby

Henning Braatens vurdering: Kanskje mest kjent for å ha lært hele Norge kickflip i tv-serien Newton, men Johannes kan veldig mye mer. Han er et produkt av det fantastiske skatemiljøet i Trikkestallen i Trondheim og har vokst opp med å skate en nydesignet bane hvert år. Han gjør mye teknisk vanskelige rail tricks, med kombinasjoner som gjør ham til en tøff utfordrer.

Jonatan Drab (23)

Instagram: @murdrahhb

Henning Braatens vurdering: Jonatan er er av landets beste street skatere. Kjent for alltid å utvikle seg teknisk og gjøre kombinasjoner som ingen andre i landet kan. At han kan gjøre dette på store elementer og med mye sikkerhet, gjør at han kan passe godt på en X Games-course. Han er å se ofte på Arena Bekkestua, hvor han skater så rått at man skulle tro det sto om X Games-gull hver gang.

Didrik Galasso (21)

Instagram: @deeddz

Henning Braatens vurdering: Didrik skater som ingen andre, han gjør tricks og kombinasjoner ingen andre har tenkt på og bruker banen på en unik måte. Dette gjør at han alltid stikker seg ut og scorer høyt. Han kombinerer kreativitet og kvalitet på en måte som alltid trollbinder publikum. Helt fra ung alder har han vært i toppen og kommer garantert til å være det her også! Han reiser i dag verden rundt for Nike og skateboardmerket Enjoy.

Petter Brunvatne (15)

Henning Braatens vurdering: Han er dagens type skater, med mange tekniske triks og en trygg kjørestil. Petter har god erfaring fra internasjonale konkurranser, blant annet med en fjerdeplass i Volcom Wild in The Parks i Los Angeles. Han har også en fjerdeplass i NM og har alltid vært på pallen i junior-NM.

Lik TV 2 Sporten på Facebook