Johaugs rokjæreste vraket

SPLITTES: Roerne Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff har lenge vært Norges dobbelsculler. I OL blir Hoff byttet ut med Olaf Tufte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SPLITTES: Roerne Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff har lenge vært Norges dobbelsculler. I OL blir Hoff byttet ut med Olaf Tufte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko
Nils Jakob Hoff blir vraket fra dobbelsculleren i OL.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Roforbund elite og rekrutteringsgruppen er for tiden på treningssamling i Portugal. En viktig del av treningsleiren har vært å gjennomføre testløp for å toppe en dobbeltsculler for tungvekt herrer med tanke på OL-kvalifisering i slutten av mai.

Kjetil Borch, Nils Jakob Skulstad Hoff, Olaf Tufte, Martin Helseth og Oscar Stabe har vært aktuelle roere for denne kvalifiseringen.

– Forstår hvorfor han er blitt valgt bort

Landslagssjef Johan Flodin har nå vurdert resultatene og konkludert med at Kjetil Borch og Olaf Tufte kommer til å representere Norge i denne båttypen.

Det betyr at Nils Jakob Skulstad Hoff blir vraket fra dobbelsculleren i OL.

– Vi har valgt å ta ut Kjetil Borch og Olaf Tufte i dobbelsculleren fordi det er der vi tror vår beste medaljesjanse ligger, forklarer Flodin til TV 2.

– Nils Jakob (Hoff) forstår hvorfor han er blitt valgt bort. Han jobber nå steinhardt for å være med på firemannsbåten , fortsetter Flodin.

– Blir ikke bestemt før etter kvalikken

Landslagssjefen har ikke bestemt seg for hvem som tar over i singelsculler for Tufte.

– Hvem som tar over singlesculler-båten blir ikke bestemt før etter kvalikken for dobbelsculleren og firemannsbåten, forklarer Flodin.

Borch og Skulstad Hoff vant VM i dobbelsculler i 2013, men har siden slitt med resultatene.

– Jeg synes det var en fair avgjørelse ut i fra slik ting hart utspilt seg. Vi har ikke levert i fjor og slet også veldig året før der igjen også. Vi klarte ikke å ro så fort som vi ønsket her nede nå. Utifra denne prossesen så har resultatet med Olaf og Kjetil vært bedre. Vi visste alle sammen hva som var premissene når vi kom hit, sier Hoff til TV 2.

Beskjeden kom ikke som noe sjokk på roeren. Hoff er enig med landslagssjefen om beslutningen er rett på nåværende tidspunkt.

– Jeg fikk ingen beskjed, jeg skjønte det underveis i løpene at det vi gjorde rett og slett ikke var godt nok på dette tidspunktet. Slik som uttaket har blitt gjort har jeg skjønt underveis at det ikke kom til å holde, forklarer roeren.

Mange veier til Rio

– Opplever du dette som en degradering?

– Både ja og nei. Jeg skulle aller helst ønske selv å sitte i den dobbelsculleren. Det skal ikke jeg legge skjul på, men samtidig er jeg veldig spent på de mulighetene som åpner seg opp. Det er allerede kvalifisert en sculler til OL og en dobbelfirer som er kjempespennende og vi har veldig mange muligheter. Det er mange veier til Rio fortsatt, avslutter Hoff.

Duoen endte helt sist i B-finalen i ro-VM, noe som gjorde at de måtte ut i kvalifisering til OL. Tufte sikret Norge en OL-plass i singelsculler da han tok seg videre til finalen under VM i Frankrike i fjor, men har siden vært tydelig på at han vil ro den båten som gir størst sjanse for medalje i Rio. Det synes å være dobbeltsculleren.

Hoff er sammen med langrenns-stjernen Therese Johaug. Da forholdet deres ble kjent i november 2014 skrev han følgende i en sms til VG:

– Hun er en nydelig jente, og jeg føler meg heldig.

Lik TV 2 Sporten på Facebook