TV 2-ekspert: – En enorm uke for van Gaal

Trevor Morley tror denne uken kan bli van Gaals siste som Manchester United-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Shrewsbury-Manchester United (20.45) på TV 2 Sport Premium og i livesenteret.

Louis van Gaal har gjennom hele sesongen vært under konstant press som mananger for et underpresterende Manchester United.

For øyeblikket befinner Englands mest suksessrike klubb de siste 25 årene på en skuffende femteplass i Premier League, ute av Mesterligaen og står nå i fare for også å ryke ut av Europaligaen etter det pinlige 1-2-tapet for Midtjylland torsdag forrige uke.

I kveld starter jobben med å rette opp litt av inntrykket da Shrewsbury venter på andre banehalvdel i FA-cupens femte runde, i en uke hvor TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley fort kan avgjøre den nederlandske trenerens fremtid på Old Trafford.

– Dette er en enorm uke for Louis van Gaal og Manchester United, sier Morley.

– Først venter Shrewsbury, før det er Europaliga-kamp mot Midtjylland torsdag hvor han må snu tap til seier hjemme på Old Trafford, og på søndag venter Arsenal i Premier League. Hvis van Gaal ikke leverer gode resultater nå så kan han fort stå uten jobb når uken er omme, sier den tidligere Manchester City-, Reading- og West Ham-spissen.

Morley sier at selv om det skiller to divisjoner mellom de to FA Cup-duellantene, kan vertene fra League One skape trøbbel for et underpresterende Manchester United.

– Hvis du er Manchester United-supporter er du nervøs i dag, sier Morley.

Det er hele 60 plasser mellom dem og Shrewsbury i ligasystemet, men United kommer til oppgjøret med to tap på rad, og jeg tror vertene kan kjenne smaken av blod, fortsetter han.

Neste uke kan van Gaals menn være ute av FA-cupen, Europaligaen og kampen om Champions League-plassen, men Morley poengterer på at med gode resultater denne uken så ser alt plutselig annerledes ut for den mildt sagt karismatiske nederlenderen.

– Vinner de overbevisende mot Shrewsbury i kveld før de tar seg videre i Europa og får et god resultat i ligaen mot Arsenal så er det plutselig smil over alt.

Shrewsbury FC-Manchester United ser du på TV 2 Sport Premium mandag kl. 20.45, mens storkampen mot Arsenal ser du på samme kanal søndag kl. 15.05.

– Det er mye skrot i Manchester United