TV 2 sender denne uken X Games Oslo. Før konkurransene starter har vi sett nærmere på de yngste stjernene som skal kjempe om medaljer og latt våre eksperter gi sin vurdering.

Få alt om X Games Oslo her

Se video med tenåringsstjernene nederst i artikkelen!

Snowboard

Chloe Kim (15), USA.

Instagram: @chloekimsnow

Chloe Kim. Foro: ESPN Images
Chloe Kim. Foro: ESPN Images Foto: Peter Morning / ESPN Images

Deltar i: Snowboard superpipe, Wyller fredag.

Bakgrunn: California-jenten er allerede et fenomen i halfpipen. Til tross for sine 15 år har hun tatt to gull og ett sølv i X Games Aspen. Tok nylig gull i Wyller under ungdoms-OL. I starten av februar ble hun første kvinne til å få en perfekt 100 score i konkurranse. Den eneste andre snowboarder som har klart dette er Shaun White i 2012. Hun har konkurrert siden seksårsalderen, har bodd to år i Sveits og snakker flytende fransk.

Snowboardekspert Jonas Greves vurdering: Chole Kim har nærmest revolusjonert pipekjøring for damer på snowboard med sin flyt, høyde på hoppene og vanskelighetsgrad på triksene. Tok nettopp back to back 1080 i pipen hvor hun fikk perfekt score med 100 poeng. Dette har aldri blitt landet tidligere av en kvinne. Jeg er ikke enig i at det fortjente 100 poeng, men dommerne i USA liker å gjøre et poeng ut av at noe er banebrytende og vanvittig. Uansett er hun nærmest uslåelig om dagen og kommer garantert til å ekstremt lav odds på bettingen under X Games Oslo. Soleklar favoritt i damenes pipekonkurranse.

Marcus Kleveland (16), Norge.

Deltar i: Snowboard Big Air, Tøyen fredag og lørdag (finale).

Marcus Kleveland. Foto: Snowboardforbundet
Marcus Kleveland. Foto: Snowboardforbundet

Instagram: @marcuskleveland

Snapchat: marcuzkl99

Bakgrunn: Ble av Aftenposten i 2014 kåret til Norges største talent i vinteridrett. Yngstemann i verden til å lande både trippel- og kvadruppel-cork. Lever allerede av å stå på snowboard. Kommer fra Dombås og legger ut mange snapper av marsvinene sine.

Snowboardekspert Jonas Greves vurdering: Kleveland er kanskje det største talentet fra Norge noensinne med tanke på hans lave alder og nivået han allerede er på. Har de største tricksene og beviste på X Games-kvalifiseringen i Trysil at han fortjener en plass i X Games Oslo. Han har landet et supertricks på trening i høst - en kvadruppelcork backside 1800 som en av to i hele verden. Lander han det på Tøyen er han garantert en pallplass og kanskje muligens helt på toppen. Mangler litt erfaring med de største konkurransene, men virker som selvtilliten er i orden om dagen!

Mons Røisland (19), Norge

Deltar i: Snowboard Big Air, Tøyen fredag og lørdag (finale).

Instagram: @monsroisland

Snapchat: monsr

DEBUTERER: Mons Røisland er klar for X Games i Aspen.
DEBUTERER: Mons Røisland er klar for X Games i Aspen. Foto: Snowboardforbundet

Bakgrunn: Bærumsgutten er et skikkelig konkurransemenneske og har lenge vært regnet som et stort talent. Denne vinteren har han slått gjennom internasjonalt. Tok bronse i slopestyle i X Games Aspen.

Snowboardekspert Jonas Greves vurdering: Mons har vært god på snowboard i mange år og ble tidlig plukket opp av store sponsorer og har jobbet jevnt og trutt. Han har for alvor tatt store steg denne høsten og lært seg flere supertricks som kun de beste i verden klarer. Sammen med ekstremt god stil og stabilitet er dette en kombinasjon som nå har gjort Mons til en av de råeste gutta. Beviste dette til gangs i Aspen med bronsemedalje i et felt med tolv av verdens desidert beste utøvere! En av våre beste gutter på hopp!

Gabe Ferguson (16), USA

Deltar i: Snowboard superpipe, Wyller torsdag og fredag (finale).

Gabe Ferguson. Foto ESPN Images
Gabe Ferguson. Foto ESPN Images Foto: Tomas Zuccareno / ESPN Images

Instagram: the_chillest_ferg

Bakgrunn: Har gått i fotsporene til sin storebror Ben og blitt profesjonell snowboarder med flere gode resultater å vise til i halfpipen. Har deltatt i X Games Aspen tre ganger, med 5. plass i 2016 som beste plassering. Om sommeren kobler han av med skateboard og sykling.

Snowboardekspert Jonas Greves vurdering: Veldig god, men litt lite erfaring, som slår ut av og til i konkurranser. Har et stort potensial som vi kommer til å se mye mer av i årene som kommer. Må jobbe litt med høyden på svevene sine også.

Ayumu Hirano (17), USA.

Deltar i: Snowboard superpipe, Wyller torsdag og fredag (finale).

Aymu Hirano.
Aymu Hirano.

Instagram: @ayumuhirano1129

Bakgrunn: Overrasket alle da han som 14-åring tok sølv i X Games Aspen. Han fulgte opp med sølvmedalje under O L i Sotsji og ble med det superstjerne hjemme i Japan. Ayumus far er tidligere surfer, som åpnet en skateboard-butikk. Ayumu ble raskt hektet på skateboard, men begynte også tidlig med snowboard. Moren ønsker at han skal bli kjent for å følge drømmene sine og vise utholdenheten til å klare det. Hun ga ham derfor navnet Ayumu, som betyr «følg drømmen».

Snowboardekspert Jonas Greves vurdering: Hirano er alltid en klar kandidat til pallen med sin ekstremt gode stil og avslappede stil i pipen. Han har utrolig god teknikk og mestrer store buer på en måte man sjeldent ser. Han er fortsatt meget god, men wow-effekten over kjøringen hans er ikke like stor som i 2013 da han ikke har utviklet seg i samme hastighet de siste sesongene. Misforstå meg rett - Hirano er utrolig god og antagelig på pallen også i Oslo.

Skateboard

Pamela Rosa (16), Brasil.

Deltar i: Skateboard, Skur 13 torsdag.

Pamela Rosa. Foto: ESPN Images
Pamela Rosa. Foto: ESPN Images Foto: Kaitlyn Egan / ESPN Images

Instagram: @pamelarosaskt

Bakgrunn: 16-åringen har to sølv på rad i X Games Austin og legger press på superstjernen og landskvinnen Leticia Bufoni (22). Beskriver seg selv som fryktløs, så fryktløs at foreldrene oppfordret henne til å drive med skateboard for å holde henne unna råkjøring med BMX-sykkel.

Skateboardekspert Henning Braatens vurdering: Pamela skater rått og uredd. Hun har en del tekniske tricks som skiller henne fra de andre. Hun tar også en del store flips og rails, som hun lander med større sikkerhet enn utfordrerne. Med tanke på alderen har hun et stort potensial til å bli verdens beste jente-street skater.

Alana Smith (15), USA.

Deltar i: Skateboard, Skur 13 torsdag.

Alana Smith. Foto: ESPN Images
Alana Smith. Foto: ESPN Images Foto: Gabriel Christus / ESPN Images

Instagram: @alanasmithskate

Bakgrunn: Unge Alana, som er fra Mesa i Arizona, elsker å spise en god biff og da helst med en dessert bestående av sjokoladekake med vaniljeis. Gjennombruddet kom da hun tok sølv som 12-åring i X Games Barcelona. Fikk skateboard av sin far, som mente det ville være tryggere enn BMX-sykling (akkurat som for Pamela Rosa...). Etter andre klasse fikk hun hjemmeundervisning for å bedre kunne satse på skatekarrieren. Stilmessig sammenlignes hun med gutta.

Skateboardekspert Henning Braatens vurdering: Alana er en allsidig skater og er opprinnelig en vert-skater som er vant til å fly. Denne street coursen i Oslo krever mye mer teknisk, men hun har vist at hun takler alle terreng. De store buene i hver ende av banen vil være til hennes fordel. De vil både gi henne fart, men også noen luftige svev som de andre ikke kan matche.

Freeski

Johanne Killi (18), Norge.

Johanne Killi. Foto: ESPN Images
Johanne Killi. Foto: ESPN Images Foto: Flip McCririck / ESPN Images

Deltar i: Freeski Big Air, Tøyen lørdag.

Instagram: @johannekilli

Bakgrunn: Dombås-jenten slo for alvor igjennom med slopestyle-bronse i X Games Aspen i januar. Er god venninne med Tiril Sjåstad Christiansen.

Freeskiekspert Andreas Håtveits vurdering: Fra Johanne kan du forvente kontroll og stil. Stilen er nok hennes store styrke. Johanne har tatt store steg det siste året og er virkelig en underdog å se opp for under årets X Games Oslo.

Lisa Zimmermann (19), Tyskland

Deltar i: Freeski Big Air, Tøyen lørdag.

Instagram: @zimmermannlisa

Lisa Zimmermann.
Lisa Zimmermann.

Bakgrunn: Slo både Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi da hun vant Big Air i Boston for halvannen uke siden. Vant VM i slopestyle i fjor. 19-åringen begynte med kunstløp, men siden 2010 har hun satset på freeski.

Freeskiekspert Andreas Håtveits vurdering: Lisa ble først kjent da hun var den første jenta til å lande en dobbelcork 1260. Hun tar også SW 1080, men hvis hun klarer å lande sin dobbelcork, er det lite sannsynlig at noen andre kan måle seg med henne i Big Air

Første reserve om noen trekker seg:

Kelly Sildaru (14), Estland.

Deltar i: Freeski Big Air.

Instagram: @sildaru

Kelly Sildaru. Foto: ESPN Images
Kelly Sildaru. Foto: ESPN Images Foto: Peter Morning / ESPN Images

Bakgrunn: Kelly fylte 14 år 17. Februar. I januar sjokkerte hun alle med å vinne gull i slopestyle i X Games Aspen som den yngste noensinne. Rekorden tok hun fra snowboarder Chloe Kim. Hun har stått på ski siden hun var to år. Broren Henry (9) er også på god vei til å bli en freeskier av rang.

Freeskiekspert Andreas Håtveits vurdering: Kelly har hatt utrolig utvikling de siste årene både på hopp og rails. Kellys allsidighet er noe som gjør henne til en fantastisk slopestyle-kjører, men hun kan også blant annet SW 1080, noe som kan være et vinnende triks i Big Air.