Weng: – Johaug er blitt litt høy på seg selv

Heidi Weng synes det er kjedelig at Therese Johaug vinner hver gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV 2 Sporten): – Det var litt irriterende at jeg ikke klarte å være med Therese (Johaug) inn mot mål.

– Du så muligheten til å slå henne i en spurt?

– Jeg hadde knust henne, sier Heidi Weng og ler godt.

Heidi Weng sto over midtukens sprint, og trente istedet på Skeikampen for å stille best mulig forberedt til løpene i Falun. Det ble to andreplasser, begge dagene slått av Therese Johaug.

– Hun er litt høy på seg selv nå, tror jeg. Det hadde vært gøy om noen tok henne litt. Det er litt kjedelig at hun vinner hver gang. Jeg synes det er kjedelig at det er nordmenn på pallen, men det er jo greit at jeg er der, ler Weng.

Lørdag var hun 18 sekunder bak på 5 kilometer klassisk, søndag var avstanden mellom de to 8 sekunder på 10 kilometer fristil.

– Jeg synes Therese har vunnet for mye denne sesongen, hun må jammen tåle at noen prøver å «ta» henne. Jeg prøvde i helgen, men det gikk ikke.

Heidi Weng har iallfall selvtillit til å prøve, hun er en av de få utenom Johaug som har vunnet verdenscupløp i distanselangrenn denne sesongen. Weng tok sin første verdenscupseier i Val di Fiemme under Tour de Ski.

– Det hadde jo vært gøy å slå henne igjen, det er kjedelig at hun vinner hver gang. Jeg synes også det er kjedelig at det bare er norske løpere på pallen hver gang - selv om jeg jo synes det er greit at jeg selv er på seierspallen, hehe, sier Weng.

Weng øyner iallfall nå muligheten til å setter Johaug på plass i sesongavslutningen i Canada i mars.

– Jeg er mars-barn og regner med at toppformen er i anmarsj og varer til mai. Jeg har nemlig ikke følt at jeg har gått virkelig fort til nå i vinter, forklarer Heidi Weng.

Johaug er advart.