Bursdagsbarnet Eriksen matchvinner mot Manchester City: – Kunne ikke fått en bedre gave

En omdiskutert straffescoring av Harry Kane og en fulltreffer av Christian Eriksen sørget for at titteldrømmen lever for Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City – Tottenham 1-2 (0-0):

Christian Eriksen kunne knapt nok fått en bedre bursdagsgave på sin 24-årsdag. Dansken ble matchvinner da Tottenham slo Manchester City 2-1 i toppkampen på Etihad.

– Ja, jeg vil nok alltid huske denne dagen. Vi viste kvalitet i førsteomgang, men i andreomgang spilte vi ikke like godt. Uansett fikk vi nå den nødvendige selvtilliten før de 12 siste kampene, sa Eriksen til PL-TV etter kampen.

Han innrømmer at Tottenham var heldige som fikk straffespark da Harry Kane sendte de hvitkledde i ledelsen.

– Jeg vet ikke hvordan dommeren så det, men for oss var det naturligvis en god avgjørelse, mente dansken.

Toppscorer Harry Kane vil ikke utpeke Tottenham til favoritter til å vinne ligaen.

– Det er opp til andre å avgjøre. Vi er med i tre turneringer og tar alt veldig seriøst. Etter tre poeng her får vi nødvendig selvtillit med oss. Vi har tro på at vi kan slå alle vi møter, fastslo Kane.

Pellegrini: – Dommeren avgjorde kampen
Manchester City-manager Manuel Pellegrini mente straffesparksituasjonen i det 54. minutt avgjorde kampen.

– Jeg synes vi spilte bedre enn Tottenham, så jeg er naturligvis skuffet. Vi skapte mange sjanser, men så kom et straffespark som avgjorde kampen, sa City-sjefen til PL-TV, og la til:

– Den samme dommeren hadde vi forrige gang vi møtte Tottenham, og da fikk Tottenham score to ganger i offside. En dommer skal ikke få kunne avgjøre kamper på en slik måte, mente en skuffet Pellegrini.

– Løp ti kilometer mer enn City
TV 2-ekspert Petter Myhre mente Tottenham vant fortjent.

– Tottenham var heldige som fikk straffespark, men jeg er meget imponert over hvordan Spurs gjennomførte kampen mot Manchester City på. Ifølge Opta løp de ti kilometer mer enn City-spillerne i denne kampen og la ned et vanvittig arbeid. De måtte jobbe knallhardt for seieren, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Når det er sagt, så skulle ikke Tottenham hatt straffespark da Kane satte inn 1-0. TV-bildene viser at ballen traff ryggen til Sterling, og ikke hånden. Der tok dommeren en skjebnesvanger avgjørelse for Manchester Citys del, mente TV 2-eksperten.

Ekspertkollega Aleksander Schau tør ikke spå hvem som vinner Premier League til slutt denne sesongen.

– Det er åpnere nå en noensinne tidligere. Vi er i ferd med å oppleve noe veldig spesielt, mente Aleksander Schau i PL studio.

Seieren betyr at Tottenham i likhet med Arsenal bare er to poeng bak serieleder Leicester med 12 serierunder igjen å spille. Drømmen om ligatittelen lever i beste velgående for Spurs.

– Det var tre utrolig viktige poeng for Tottenham. Bursdagsbarnet Eriksen ble den store, store matchvinneren. Det var et gjesp av en førsteomgang, men for et drama vi fikk i andremgang, sa TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

Avgjorde åtte minutter før slutt
Åtte minutter før slutt viste bursdagsbarnet Christian Eriksen hvorfor han regnes som en av Nordens beste spillere for øyeblikket.

Dansken møtte perfekt pasningen fra Lamela etter et perfekt løp, og fikk lurt ballen i mål bak Joe Hart og Tottenham opp 2-1-ledelse.

– For en måte å feire bursdagen på. Han kunne ikke fått en bedre gave, sa TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

19-åring viste seg frem
Manchester City brukte drøye 20 minutter på å slå tilbake mot Tottenham etter at London-klubben tok ledelsen på det omdiskuterte straffesparket.

19-åringen Kelechi Iheanacho, som kom inn fra benken for Fernando i det 66. minutt, var på rett plass til rett tid i feltet og dunket Gaël Clichys presise pasning opp i nettaket.

– For et stort øyeblikk for en 19-åring. Innbytteren dunket ballen i mål, utbrøt TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund etter 1-1-scoringen.

Spurs tok ledelsen etter omdiskutert straffespark
Etter den sjansefattige førsteomgangen på Etihad, tok det bare noen minutter før oppgjøret skjøt fart etter sidebyttet.

I det 53. minutt traff Danny Roses innlegg Raheem Sterlings albue på kanten av 16-meteren. Noe overraskende valgte dommer Mark Clattenburg å dømme straffespark - til store protester både fra Manchester City-spillerne og publikum.

Harry Kane holdt imidlertid hodet kaldt, og scoret sikkert fra krittmerket. Det var Kanes 16. fulltreffer i Premier League for sesongen.

– Traff virkelig innlegget til Rose hånden til Sterling? Det så ut som en streng avgjørelse. Var det straffespark? Jeg er usikker. Den traff akkurat på hjørnet av 16-meteren, men dommeren stod veldig godt plassert. Spørsmålet er om Sterling søkte ballen med hånden. Jeg tror mange er uenig i at det ble straffe, konstaterte TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund om straffesituasjonen.

BBC-ekspert Robbie Savage var rasende over at Tottenham fikk straffespark etter hands-situasjonen.

– Dommerne må klargjøre i fremtiden hva som er hands, og hva som ikke er hands. Av og til dømmes det straffespark, og av og til dømmes det ikke. Reglene må bli klare her, for det dommerne i Premier League holder på med nå er rett og slett tull og tøys, mente Savage under BBCs dekning av kampen.

Like etter Tottenhams 1-0-scoring var Manchester City svært nære utligning. Yaya Touré fikk drømmetreff fra langt hold, men ballen traff tverliggeren.

Sjansefattig førsteomgang: – Manglet litt diesel!
Manchester City fikk kampens første sjanse da Sergio Agüero fikk stå helt alene i feltet etter et corner i det tiende minutt.

Men i god posisjon skjøt den vanligvis så effektive argentineren ballen himmelhøyt over mål.

Det ble imidlertid ikke den sjansebonansaen mange hadde håpet på i første omgang, og lagene gikk til pause med 0-0.

– Dessverre ble det ikke de store målsjansene de første 45 minuttene på Etihad. Det ble målløst og sjansefattig. Men det var nerve, selv om kampen kunne trengt litt mer diesel i første omgang, oppsummerte en noe skuffet TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund i pausen.

– Men kanskje var den skuffende førsteomgangen et resultat av at begge lagene er klar over at mye stod på spill, poengterte han.

Celina startet på benken for Manchester City
Tottenhams manager Mauricio Pochettino gjorde fire endringer på laget foran oppgjør mot Manchester City.

Walker, Rose, Alli og Son erstattet Trippier, Davies, Lamela og Chadli i startoppstillingen.

Manuel Pellegrini gjorde tre endringer etter 1-3-nederlaget mot Leicester City i den forrige serierunden. Kompany, Clichy og Fernando kom inn for Demichelis, Kolarov og Delph. Kompany spilte sin første kamp fra start siden 2. juledag.

Bersant Celina, som den siste uken har vært mye i media etter at han vraket Norge til fordel for landslagsspill for Kosovo, startet på benken for Manchester City.

Slik startet lagene:

Manchester City (4-2-3-1): Hart - Zabaleta, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernandinho, Fernando - Silva, Touré, Sterling - Agüero.

Innbyttere: Caballero, Kolarov, Demichelis, A. Garcia, M. Garcia, Celina, Iheanacho.

Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose - Dembélé, Dier - Eriksen, Alli, Son - Kane.

Innbyttere: Vorm, Davies, Trippier, Chadli, Lamela, Mason, Carroll.