Bergen/Falun (TV 2 Sporten): Astrid Uhrenholdt Jacobsen kapret fjerdeplassen da Norge tapetserte pallen under kvinnenes fem kilometer i Falun.

Svenske stod i veien
Men Uhrenholdt Jacobsen mener Maria Nordström ødela vinnersjansene da den svenske løperen ikke ville flytte på seg i sporet.

– Jeg hadde en liten klinsj med en løper som jeg tok igjen. Først flyttet hun seg, og deretter flyttet hun ikke på seg. Da mistet jeg rytmen og ble stiv, og løpet ble ikke det jeg hadde sett for meg, sier Uhrenholdt Jacobsen til TV 2 Sporten.

– Hva skjedde egentlig?

– Jeg tok igjen en løper, og da gikk hun ut i fiskebein midt i sporet. Jeg fikk hoppet inn ved siden av henne, men to løpere oppå hverandre i ett spor er generelt sett dårlig, svarer hun.

– Ja, jeg ble forbannet
Uhrenholdt Jacobsen legger ikke skjul på at hun ble svært frustrert over svensken.

– Jeg ble veldig irritert fordi det skjedde på et punkt i løypen der du blir stiv om du ikke klarer å holde rytmen. Da røk hele løpet. Jeg tapte mange tiendeler som skilte fra en pallplass, og jeg vet akkurat hvor jeg tapte dem, sier Uhrenholdt Jacobsen, og legger til:

– Ja, jeg ble forbannet. Etterpå kom løperen og ba om unnskyldning, og sa at hun ikke hørte meg i løypen. Men jeg har vanskelig for å forstå at en løper ikke kan høre når du er rett ved siden av hverandre. Det er ikke så interessant hvem den løperen var, men alle skiløpere må vite at den som går raskest har rett på sporet, fastslår hun.

Fikk trøst fra Østberg
Etterpå gikk Uhrenholdt Jacobsen trøst av Ingvild Flugstad Østberg.

– Jeg hadde en svenske foran meg som flyttet seg. Men det er klart det er kjedelig for Astrid når slike ting skjer, konstaterer hun.