Kampfiks-tiltalte må vente til 2017 på ankesaken

- Vi motsetter oss på det sterkeste videre suspensjon av spillerne, sier advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(TV 2 Sporten): 2. februar ble kampfiksingssaken utsatt på ubestemt tid av Borgarting lagmannsrett. Grunnen var at det ble spilt av telefonopptak i retten som ikke var tillatt.

Nå er ankesaken berammet på nytt - og starter ikke før 3. januar 2017. Det er 328 dager til.

Tre spillere suspendert

Den lange utsettelsen gjør at advokaten til Alban Shipshani, som ble dømt til fengselsstraff i den første rettssaken, krever at suspensjonen av hans klient må opphøre.

- Det er helt åpenbart at den lange utsettelsen av saken må få betydning med tanke på spørsmålet om suspensjon. Nå har spillerne vært suspendert i åtte måneder i forbindelse med en påstått hendelse fra sommeren 2012. I praksis har de hatt arbeidsforbud i snart fire år, sier Shipshanis advokat Ole Petter Drevland til TV 2 Sporten.

Foruten Alban Shipshani er også Formose Pape Mendy og Drin Shala suspendert av NFF.

Påtalenemnda avgjør

Førstnevnte fungerte som spillende trener for 4. divisjonsklubben Rilindja i Oslo fram til han ble suspendert.

- Alban får ikke trene med dem, spille med dem eller bruke sin trenerkompetanse. Nå kommer ikke saken opp før i januar 2017, og der kan det hende det ender med frifinnelse, noe vi tror og håper på. I den avveiningen håper jeg virkelig påtalenemnda tar dette på alvor, og sørger for at suspensjonen oppheves fra og med 15. februar, sier Drevland.

Han sendte onsdag en mail til juridisk rådgiver i NFF, Emil Waters, med beskjed om at de motsetter seg videre suspensjon.

Waters sier følgende til TV 2 Sporten:

- Spørsmålet om suspensjon er det påtalenemnda som avgjør. De er orientert om utsettelsen i kampfiksingssaken, og vil ta stilling til spørsmålet om suspensjon med det første.