Se, en norsk Champions League-vinner

Mats Rosseli-Olsens Frölunda vant Champions Hockey League.

MESTERLIGAVINNER: Mats Rosseli Olsen med CHL-trofeet. Instagram.com/mrosseliolsen

Mats Rosseli Olsen og hans Frölunda vant mesterligaen i ishockey. Finske Kärpät ble slått 2-1 i finalen på bortebane.

Nordmannen hadde to skudd på mål og fikk pluss 1 i sin del av kampen, men det var en amerikaner og en canadier som ble de største heltene. Ryan Lasch og Spencer Abbott scoret målene.

Det var høyt tempo og stor intensitet i duellene i en fullsatt arena i Uleåborg. Mot slutten av første periode slo Göteborg-laget til med to raske mål, og hjemmelaget greide aldri å reise seg etter den smellen.

– En perfekt start, akkurat som vi ville ha det. Vi sto opp og vant duellene, sa CHLs poengkonge Lasch, som noterte sitt 16. målpoeng da han styrte inn Oscar Fantenbergs skudd etter 16.20 minutter.

Ett minutt og 23 sekunder senere spilte Henrik Tömmernes fram Abbott, som slo pucken inn foran mål. Via en finsk skøyte havnet den i nettet.

– Vi var effektive, men spillemessig er det helt jevnt, sa trener Roger Rönnberg ved første pause. (©NTB)