Foto: Patrik Stollarz

Styrtrik sjeik ville arrangere returkamp mellom Fury og Klitsjko på privat yacht

Ville kreve 8,5 millioner kroner i inngangspenger for eksklusiv returkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tungvektsmesteren Tyson Fury avslører at en styrtrik sjeik fra Dubai kontaktet ham for å arrangere en privat returkamp mellom ham og Vladimir Klitsjko på hans yacht.

Sjeiken ville ifølge The Mirror gi 120 personer adgang til å se kampen, mot at de betalte 1 million dollar (8,5 millioner norske kroner) i inngangspenger.

– Han ønsket å ha en eksklusiv tungvektskamp bare for de 120 som betalte seg inn. Uten TV-kameraer eller reportere til stede, sa Fury på en pressekonferanse onsdag.

Fury sikret seg VM-titlene i WBA og WBO da han slo Vladimir Klitsjko i Düsseldorf i november.

En av forutsetningene for at Fury skulle få kampen mot Klitsjko var at ukraineren skulle få muligheten til en returkamp dersom han tapte. Det er denne kampen sjeiken ønsket å arrangere.

– Han sa ikke hvor mye penger jeg skulle få, men jeg regner med jeg skulle få den største andelen av de 120 millionene. Så jeg var klar, men jeg tror ikke det er aktuelt lenger nå, sa 27-åringen videre.

Vil helst ha returkampen på Wembley
Fury ønsker helst å arrangere returkampen i Storbritannia - og da helst på Wembley.

– Det er fem alternativer – Wembley, Dublin’s Croke Park, Abu Dhabi, Qatar og Tyskland. Jeg vil helst at kampen skal arrangeres i Storbritannia. Jeg vil helst ikke tilbake til Tyskland. Jeg gikk inn i løvens hule sist. Nå er det jeg som er løven, så han får komme til meg hvis han vil ha det jeg har.