FRA BRANN-BENKEN TIL PREMIER LEAGUE: Oumar Niasse slet benken i Brann. Nå er han klar for Everton.
FRA BRANN-BENKEN TIL PREMIER LEAGUE: Oumar Niasse slet benken i Brann. Nå er han klar for Everton.

Avskiltet av Brann i 2012 - Nå er han klar for Premier League

Oumar Niasse var ikke god nok for Brann 2. Fire år senere er han klar for Everton med en prislapp på 167 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Brann-spilleren er nå klar for Everton. Den engelske klubben betaler Lokomotiv Moskva 13,5 millioner pund for den senegalesiske angriperen, noe som tilsvarer omtrent 167 millioner norske kroner etter dagens kurs.

I årets sesong har Niasse scoret 13 mål på 23 kamper for den russiske storklubben. Den tidligere Brann-floppens vei til suksess har vist seg å bli en av fotballverdenens mange eventyrhistorier.

Floppet i Brann
Niasse ble hentet til norsk fotball og Brann forut for 2012-sesongen, etter å ha imponert med enorm fart på prøvespill hos bergensklubben, men ble aldri noen suksess.

I stedet returnerte han til hjemlandet etter under et halvt år i Norge. Den avgjørelsen angrer muligens Brann på i dag. I 2014 gikk Niasse fra tyrkiske Akhisar Belediyespor til Lokomotiv Moskva for omtrent 50 millioner kroner. Nå selges han altså videre for et langt høyere beløp.

– Jeg er overrasket
Rune Skarsfjord var en av dem som var med på å hente den unge senegaleseren til Brann.

– Han virket som en veldig lovende spiller, og gjorde blant annet en meget god kamp på prøvespill i Vestlandshallen. Deretter merket vi at det gikk gradvis dårligere. Det skyldtes nok manglende trivsel – det var ikke lett for ham å komme til Bergen i så ung alder og vi hadde vel ikke apparat til å ta ordentlig vare på ham, sier Skarsfjord til TV 2.

Selve oppholdet i vestlandshovedstaden ble altså ingen suksess, og den daværende 22-åringen måtte nøye seg med 2.divisjonskamper, samt overtidsminutter mot Sandnes Ulf, 25 minutter mot Strømsgodset og ett minutt mot FK Haugesund før han sommeren 2012 ble avskiltet og altså returnerte til US Oukam i hjemlandet.

– Jeg er overrasket over utviklingen hans, men det er selvsagt veldig gledelig. Jeg er glad på hans vegne. Nå er det lenge siden jeg har sett ham, så det er tydelig at han har utviklet seg stort siden han forlot Brann, sier den tidligere Brann-treneren.

Satt på benken i Senegal
For selv ikke da Niasse kom hjem til Senegal fikk han fart i sakene. Han endte faktisk opp med å sitte på benken for US Ouakam, før ting etter hvert begynte å snu.

Turen gikk videre til tyrkiske Akhisar Belediyespor, der han imponerte stort. Det ble sågar spekulert i at han ønsket å skaffe seg tyrkisk statsborgerskap og bli tilgjengelig for spill på det tyrkiske A-landslaget, men nå har altså 25-åringen flyttet på seg på ny.

– Han er en uforutsigbar spiller med en fysikk mange i Norge vil misunne. Den kombinasjonen gjør at han kommer til mange målsjanser, sier Skarsfjord.

– Det er et stort sprang fra russisk liga til Premier League. Men får han derimot en god start med noen scoringer på veien, så tror jeg han har potensial til å gjøre det godt, sier den tidligere Brann-treneren.