Se Gjerdalen sikre seg triumfen øverst!

Tord Asle Gjerdalen gjennomførte søndag et perfekt Marcialonga og gikk til topps i det tradisjonsrike langløpet for andre år på rad.

– Vi hadde kjempegode ski. Det var kult å gå. Jeg storkoste meg utpå der, og brukte ikke for mye krefter. Petter Eliassen var veldig sterk og dro hele løpet. Jeg takket for det og la meg like bak, sa Gjerdalen til TV 2 Sporten etter sin andre strake seier.

– Planen var å vente til brattbakken med å rykke. Men da Petter la seg inn i midten, så prøvde jeg å tråkke til. Da var det ingen som svarte, og det var en deilig følelse, la han til.

Noen feiring av seieren blir det imidlertid ikke for Gjerdalen.

– Jeg skal spise litt, og gjøre meg klar til neste renn. Vi får overlate feiringen til sponsorer og støtteapparat, konkluderte han.

– Et utrolig klokt løp
Han gikk i mål på den knallsterke tiden 2.49,49.

– Det var et utrolig klokt løp av Tord Asle Gjerdalen. Det var nok litt som Thomas Alsgaard sa, at Petter Eliassen dro de siste 17 kilometerne, og da ble det tungt. Gjerdalen gjennomførte et perfekt løp, og tok to strake seire, sa TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset etter Gjerdalens triumf.

Og slo fast:

– Du kunne bare se på øynene til Tord Asle at han hadde bestemt seg for å kunne klare å vinne i år igjen. Det var utrolig sterkt, mente TV 2-eksperten.

Petter Eliassen har vunnet både Vasaloppet, König Ludwig Lauf og Birkebeinerrennet – sistnevnte med den nye løyperekord 2.19.28,3.

Eliassen må vente på seieren
Eliassen har imidlertid aldri tidligere vunnet det tradisjonsrike Marcialonga-langløpet. Søndag måtte 31-åringen nøye seg med andreplass, etter å ha blitt slått av Tord-Asle Gjerdalen på de siste hundre meterne.

– Det ble for tøft opp den siste bakken. Det ble en tøff kamp de første milene for å få posisjonene i teten. Folk lå og ventet, og jeg fikk den posisjonen jeg ville ha, men ble dessverre tom for krefter, sa Eliassen til TV 2 Sporten etter andreplassen.

Stian Hoelgaard kapret tredjeplassen.

Eliassen kjempet lenge kjempet i teten med Anders Aukland og Tord-Asle Gjerdalen, men det var Gjerdalen som viste seg å være den sterkeste utøveren.

Tore Bjørset Berdal ble nummer fire, mens Anders Aukland havnet på femteplass.

Etter Gjerdalens seier søndag var det 11. gang en nordmann gikk til topps i det tradisjonsrike sju mil lange langrennsløpet.