Etter to dager med strålende sol og gode forhold i Aspen, ble lørdagens slopestyle i stor grad ødelagt av vanskelige forhold.

Superstjernen Mark McMorris fra Canada taklet forholdene best og tok gullet foran landsmannen Sebastien Toutant.

Mens Aleksander Østreng, Torstein Horgmo og Ståle Sandbech alle hadde problemer, leverte X Games-debutant Mons Røisland (19) en strålende hopplinje og kjørte inn til en overraskende bronsemedalje.

– Det er lillebror som er blitt sjukt svær!, gliste Ståle Sandbech på TV 2s spørsmål om landslagskollegaen.

– Det er helt sjukt stort for meg. Jeg var voldsomt nervøs før det siste runnet, ettersom jeg ikke hadde noe annet å falle tilbake på, sa bronsevinneren selv.

Svært krevende forhold

Kjørerne hadde store problemer med både våt snø, høy fart og flatt lys. Kun Sebastien Toutant kom fra det første runnet med en god poengsum (90).

– Det går utrolig fort enkelte steder, og i tillegg er det mye variasjon i snøkvaliteten. I noen partier er det veldig våt snø, forklarte Mark McMorris, som i likhet med mange andre klønet det til i rail-partiet.

I tillegg til utfordrende forhold, måtte Ståle Sandbech – det største norske forhåndshåpet – kjøre på reservebrett etter problemer med bindingene.

Av de norske var Aleksander Østreng den første til å sy sammen et brukbart run (77,66). Ståle Sandbech lå an til en god poengsum i sitt andre run, men også han gikk i bakken på et av hoppene.

... så tittet solen frem

Da solen omsider brøt gjennom skydekket skulle Mark McMorris, som hadde jobbet hardt med å tilpasse farten, benytte anledningen til å innta førsteplassen med poengsummen 92,66.

På sitt siste forsøk leverte også 19 år gamle Mons Røisland varene. Med konkurransens beste hopplinje fikk han 86,33 poeng og tredjeplass – kun trukket ned av en noe mislykket rail.

Den imponerende hopplinjen var nok til å sikre Røisland bronse i X Games-debuten, da Ståle Sandbech falt på sitt siste hopp i konkurransen.

– Jeg kunne gått for et enklere triks, men jeg har nok andre- og tredjeplasser fra Aspen. Det ble alt eller ingenting, sa en skuffet Sandbech til TV 2 etter konkurransen.