De Bruyne bekrefter: – Ute i cirka ti uker

Manchester City-stjernen bekrefter at han er ute lenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var rett før slutt i gårsdagens semifinale i ligacupen mot Everton at Kevin De Bruyne gikk i bakken etter en duell med Ramiro Mori.

Belgieren vred seg i smerte etter duellen og fikk behandling i flere minutter ute på banen før han ble båret av banen med en skinne på høyrefoten.

Se situasjonen øverst i saken!

Ute i cirka ti uker

Etter kampen avdramatiserte Manchester Citys trener skaden.

– Vi tror det dreier seg om en leddbåndskade i kneet. Han skal gjennom tester torsdag for å fastslå skadeomfanget, sa manager Manuel Pellegrini.

Kontroversiell scoring da City tok seg til ligacupfinalen

Nå viser det seg at skaden er langt mer alvorlig. De Bruyne bekrefter selv på Twitter at han blir ute lenge, men trolig vil han rekke de siste kampene av sesongen.

– Kom nettopp tilbake fra spesialisten. Jeg vil være ute cirka ti uker, skriver Manchester City-stjernen.

Agenten bekreftet minst seks uker

Tidligere torsdag kveld sa spillerens agent til The Guardian at spilleren ville være ute i flere uker og at i verste fall kan sommerens EM i Frankrike ryke. Da sa agenten følgende:

– Kevin vil være ute i minst seks uker, men det er for tidlig å vite noe mer på det nåværende stadiet, sier Patrick De Koster til avisen, men nå er det altså kjent at det blir cirka ti uker på sidelinjen.

Med ti uker på sidelinjen er sommerens EM-sluttspill innenfor rekkevidde.

– Jeg har kjent Kevin siden han var 15 og han har ikke hatt en så alvorlig skade før. Vi håper han kommer fort tilbake for å hjelpe Manchester City, avslutter agenten.