– Dette er tredje gangen jeg er blitt sparket. Og jeg sitter fortsatt her

Louis van Gaal rettet pekefingeren mot journalistene etter rykter om at han skulle få sparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Derby - Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo fredag 20.55!

Det har virkelig stormet rundt Manchester United og manager Louis van Gaal etter tapet for Southampton på hjemmebane forrige helg.

Spekulasjonene om hvorvidt nederlenderen sitter farlig i sjefsstolen på Old Trafford og skulle få sparken har blitt diskutert både i engelsk presse og i sosiale medier.

Se pressekonferansen til van Gaal øverst i saken!

– Da er du drittlei

Spekulasjonene skjøt virkelig fatt da nederlenderen var avbildet på flyplassen på vei hjem til datterens bursdag.

Før fredagens kamp i FA-cupen mot Derby snakket Louis van Gaal om uken etter tapet for Southampton. Der rettet han en pekefinger til engelsk presse.

– Det er alltid slik at når du taper en kamp, spesielt i det siste minuttet, da er du drittlei. Jeg tror ikke alltid at det er hovedproblemet hvordan vi har spilt. Du kan spille dårlig og du kan vinne. Da er du ikke drittlei, forklarte Manchester Uniteds manager.

– Men du kan også spille veldig godt, og vi har også spilt noen ganger veldig godt, og da kan du tape. Som mot Chelsea borte forrige sesong. Da er du mer drittlei enn vanlig. Som manager er det din plikt, men også som spiller, å reise seg og gjøre det som trengs, fordi det er det mest profesjonelle å gjøre, fortsatte van Gaal.

Ifølge ham selv skal han nemlig sitte trygt i sjefsstolen på Old Trafford. Støtten nederlenderen har fått fra styret i klubben omtaler van Gaal som fantastisk.

– Det setter et press også, fordi når styret har så stor tillit til deg. Da er presset mye høyere enn når de sier at det er din siste kamp, da er ikke tillitten så stor og du kan kjempe for det. Da har du en større motivasjon for å kjempe mot det enn når de støtter deg, sa van Gaal.

Rettet pekefingeren mot pressen

Han benekter opplysningene om at han tilbød seg å trekke seg etter Southampton-tapet.

– Jeg har aldri noensinne har nevnt det, og jeg tror at dere lager deres egne historier. Så må jeg svare for deres historier. Det gjør jeg ikke fordi jeg synes det er avskyelige og dårlig at dere kan skrive slikt, jeg vet ikke om du har skrevet det, men en del av dine kollegaer har skrevet om det. Så må jeg svare på de historiene. Jeg synes ikke jeg må gjøre det. En pressekonferanse er ikke tiden for å snakke om det, forklarte Manchester Uniteds manager, før han fortsatte prekenen til pressen:

– Når dere lager historiene deres, og folk tror på det, blir jeg veldig bekymret for at folk tror på det. Også fordi jeg mottar en del telefoner og meldinger, men slik er verden at dere kan skrive det dere ønsker uten å bekrefte det. Dette er tredje gangen jeg er blitt sparket. Og jeg sitter fortsatt her for dere. Jeg er her fordi jeg er forpliktet til å være her, forklarte van Gaal.

Ønsker seg mer respekt fra pressen

Manchester Uniteds manager ønsker nemlig en litt mer respektfull tone fra journalistene. Han poengterte likevel at det er enkelte journalister han har et godt forhold til.

– Jeg har noen spesielle personer jeg liker fordi de stiller spørsmål på en respektfull måte. Men en del er også med en lite respektfull tone, forklarte van Gaal.

Det er ingen tvil om at kampen mot Derby blir viktig. Med tap tror nederlenderen at han får sparken igjen av media.

– Selvfølgelig blir det en viktig kamp, men når du taper da er det verre. Det hadde jeg spådd før Southampton-kampen. Nå kan jeg ikke tape noe mer fordi da blir det fjerde gangen jeg skal få sparken. Da kan det være at dere har skrevet sannheten fordi det kan skje en eller annen gang, sa Manchester Uniteds manager.

– I cupen må du vinne for hvis du taper er du ute, avsluttet van Gaal.