FOTOMONTASJE: Bildene til venstre ble vist i retten tirsdag. Bildet av Ndure ble tatt under NM i friidrett i 2015. Foto: Politiet / Vidar Ruud/NTB scanpix
FOTOMONTASJE: Bildene til venstre ble vist i retten tirsdag. Bildet av Ndure ble tatt under NM i friidrett i 2015. Foto: Politiet / Vidar Ruud/NTB scanpix

– Skadene stemmer ikke med Ndures forklaring

Retten fikk i dag se bilder av Jaysuma Ndures ekssamboer dagen etter de påståtte voldsepisodene 8. november 2014.

Rettsmedisineren mener skadene på hals og nakke ikke kan ha oppstått på den måten Ndure hevder.

Rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen undersøkte ekssamboeren halvannet døgn etter hendelsen. Han beskrev henne som en person som var i stor ubalanse da han møtte henne. Han forteller at hun skalv og at hun gjentatte ganger skal ha sagt ut i luften «jeg slipper aldri unna ham» .

Stray-Pedersen la fram bilder for retten som blant annet viser små hudblødninger langs hals og nakke på fornærmede, og også et merke på ryggen.

Ifølge rettsmedisineren er stump vold, trykk eller grep årsak til slike skader. Ndure har tidligere forklart at ekssamboeren slo ham og at han derfor tok tak i genseren hennes for å holde henne på avstand. Men Stray-Pedersen tror ikke det kan være årsaken til skader som dette.

– Det påfallende her er at det er merker som er synlige halvannen dag etter. Det tyder på at det må ha vært et trykk av noe slag. Det kan ikke ha vært tøy dratt over halsen, sa han i Nedre Romerike tingrett i dag.

Følg Ndure-rettssaken i livesenteret

Skadene er i følge overlegen forenelig med ekssamboerens versjon av hva som skjedde den natten. Han forklarte også at skadene var ferske da han undersøkte henne. Men Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen mener legen her har hørt og trodd fornærmedes forklaring uten å lete etter andre alternativer for hvordan disse merkene kan ha oppstått.

– Min klient har jo forklart at han forsøkte å holde henne på avstand og at han vrir til i genseren oppe i halsen for å klare det. Han har også sagt i retten at han dyttet henne bakover og at hun falt ned i en koffert, noe hun sikkert kan ha fått blåmerker av. Og vi tenker jo ikke at disse funnene er så veldig i uoverensstemmelse med det, sier Larsen til TV2.