Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen spilte remis med sorte brikker mot Anish Giri (21) i tiende runde av Tata Steel Chess. Verdensmesteren sikret med dagens halvpoeng å inneha ledelsen i turneringen alene tre runder før slutt.

Etter å ha blitt overrasket i åpningen virket Carlsen redd. For å hindre at Giri skulle få inn forberedelsene sine, så han seg nødt til å gjøre et uortodokst valg som egentlig førte til at det hele partiet kun var to resultater som virket sannsynlige: Remis eller seier til hvit.

Anish Giri hadde i sitt tiende trekk muligheten til å spille på en plan som ga lovende angrep, men valgte - ikke overraskende - det mer solide alternativet. Da 21-åringens forsøk på å skaffe seg initiativet i stillingen var relativt tannløse, hadde aldri verdensmesteren problemer med å holde remis-kongen til remis.

Etter bare to timers spill og minimumsgrensen på 30 trekk, tok spillerne hverandre i hånden og takket for en kort og enkel dag på jobben.

Se hele partiet her!

Verdensmesteren står dermed fortsatt uten en seier i et klassisk parti sjakk mot den 21 år gamle nederlenderen. På 12 partier har 11 endt i poengdeling, mens Anish Giri vant et oppgjør i 2011-versjonen av nettopp Tata Steel Chess.

Dagens resultat gjør altså at Carlsen står med syv poeng på ti runder og opprettholder ledelsen i turneringen. Uavhengig av foreløpig nummer to - Caruanas - resultat i tiende runde, vil forspranget ned til resten av feltet uansett ikke være stor nok til at avslutningen i turneringen ikke blir svært spennende.

Torsdag er turneringens siste hviledag, mens verdensmester spiller med hvite brikker mot den kvinnelige verdensmester Hou Yifan i ellevte runde fredag. Partiet kan følges på tv2.no og TV 2 sportskanalen fra 13.30.