BEGGE KOMMER: Magnus Carlsen (t.h.) og Levon Aronian er begge bekreftet til Norway Chess.

Foto: Stringer / NTB scanpix
BEGGE KOMMER: Magnus Carlsen (t.h.) og Levon Aronian er begge bekreftet til Norway Chess. Foto: Stringer / NTB scanpix Foto: Stringer

Disse sjakkstjernene kommer til Norway Chess

– Jeg tror dette blir den sterkeste turneringen i verden i 2016.

Følg Tata Steel Chess i vårt livesenter!

Norway Chess offentliggjorde onsdag navnene på seks av de ti spillerne som skal delta i årets turnering, og nok en gang har arrangøren klart å få de aller beste spillerne i verden på besøk.

I tillegg til vår egen verdensener Magnus Carlsen, stiller både nummer to og tre i verden, Vladimir Kramnik og Anish Giri i Stavanger.

Fjorårsvinner Veselin Topalov, den franske stormester Maxime Vachier-Lagrave og tidligere verdensmester Levon Aronian er de siste tre navnene som er offentliggjort til nå.

– Jeg tror dette blir den sterkeste turneringen i verden i 2016. Jeg er kjempeglad for at de beste spillerne nok en gang prioriterer Norway Chess. Det viser at verdenseliten setter pris på og prioriterer vår turnering, sier daglig leder i Norway Chess, Kjell Madland.

TV 2s sjakkekspert Hans Olav Lahlum mener dette er et sterkt lag og at bruddet med Grand Chess Tour har gitt arrangøren friere tøyler i forhold til hvem de inviterer.

– Dette er alle spillere som er innenfor topp-åtte i verden. Arrangøren har nå som frittstående turnering fått muligheten til å invitere toppspillere som ikke er bundet av Grand Chess Tour, som for eksempel verdenstoer Vladimir Kramnik. Dette kommer til bli en meget sterk og underholdende turnering, sier han.

Norway Chess sendes på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo fra 18 april.