Verdens beste frykter Norge

Antall scorede mål kan avgjøre hvem av Norge og Frankrike som går til semifinale i EM.

Krakow (TV 2):

Mandag møter Norge Makedonia til sin andre kamp i mellomspillet i EM.

Forutsatt at Norge slår Kiril Lazarov & co og at Polen vinner over Hviterussland, så kan det onsdag bli et drama uten like.

For da vil Norge komme til siste spilledag med åtte poeng, to poeng foran Frankrike og Polen.

Polen skal da møte et kroatisk lag som ikke har noe å spille for. De har allerede OL-kvalifisering og medalje er de sjanseløse på.

Tre lag på samme poengsum
Skulle Norge tape for regjerende EM-, VM- og OL-mester Frankrike, så kommer man i den situasjonen at Norge, Frankrike og Polen ender på samme poengsum.

Etter Det europeiske håndballforbundets (EHF) regelverk, så er det da innbyrdes oppgjør som teller. Der vil alle tre lagene stå likt, ettersom alle har vunnet hver sin kamp.

Ettersom Polen står med fire plussmål etter sine kamper mot Norge og Frankrike, så vil de være garantert en av de to semifinaleplassene.

Et mål kan avgjøre
Norge går inn i kampen mot Frankrike med to plussmål, mens Frankrike har seks minusmål.

Det betyr at Frankrike må vinne med fem mål eller mer for å komme foran Norge på innbyrdestabellen.

Dersom franskmennene vinner med et, to eller tre mål, så vil Norge ha bedre målforskjell. Og hvis Frankrike vinner med fire, så vil lagene ha lik målforskjell. Men da går Norge foran fordi de da vil ha scoret et eneste mål mer enn franskmennene i de innbyrdes oppgjørene.

Verdens beste håndballspiller Nikola Karabatic gleder seg til avslutningen av mellomspillgruppen.

- En stor kamp
- Jeg synes det er en interessant avslutning. Norge har spilt bra. De slo Polen, som har slått oss. Norge spiller godt og er i god form. De spiller med mye energi, de har unge gutter og spiller uten press. De viser at de er gode, så de blir vanskelige å slå for oss. Men det er en stor kamp, som en kvartfinale. Vi ønsker selvsagt å slå Norge for å komme til semifinale, sier han til TV 2.

Og Karabatic vet veldig godt at de har potensial til å slå Norge med mer enn fire mål.

- Selvfølgelig. Jeg synes vi er god nok. Vi viste før EM at vi er gode nok til å slå Norge med fire mål. Men vi er også i stand til å tape, som mot Polen. Alt kan skje, men det som var viktig for oss etter kampen mot Polen var ikke å miste troen på det vi driver med. Jeg tror tapet mot Polen hjalp oss til å prestere igjen. Vi har vist mot Hviterussland og Kroatia at vi er tilbake der vi skal være, og vi har mye selvtillit, lover Paris Saint-Germain-spilleren.

- Alltid et land som får et gjennombrudd
Karabatic klarer ikke helt å bli enig med seg selv om han er overrasket over Norges prestasjon i EM eller ikke.

- Jeg er ikke overrasket. For Norge har gode og unge spillere, som nå lærer å spille sammen. Jeg visste at de kan spille på dette nivået, men de har ikke gjort det i mesterskap før. De har kapasiteten, spillerne og trenerne. Jeg er kanskje litt overrasket ettersom de aldri har gjort det før. Men i EM er det alltid et land som får et gjennombrudd og denne gangen er det Norge, sier han.

Men først skal Makedonia beseires. Hvis ikke kan veien til semifinale bli lang.