Problemfri operasjon for Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal våknet opp søndag morgen etter en operasjon som ble karakterisert som vellykket av legene på sykehuset i Innsbruck.

PÅ SAMME ROM: Ulykkesfuglene Georg Streitberger, Aksel Lund Svindal og Florian Scheiber havnet på samme rom på sykehuset i Innsbruck.
PÅ SAMME ROM: Ulykkesfuglene Georg Streitberger, Aksel Lund Svindal og Florian Scheiber havnet på samme rom på sykehuset i Innsbruck.

– Jeg har ikke snakket med legene som opererte ham, men har hatt kontakt med Marc Strauss i Oslo. Han kunne fortelle at operasjon gikk som den skulle, forteller sportssjefen for alpinistene, Claus J. Ryste til NTB.

Han sier at de fant noe mer smårusk i kneet etter at de åpnet det, men dette var ikke dramatisk.

– Det ble funnet noe mer enn det ødelagte korsbåndet, men det er ganske vanlig. Det er ikke sikkert at det som ble funnet i tillegg til korsbåndskaden er noe som kom av lørdagens fall. Det kan like godt være noe gammelt, sier Ryste.

Foreløpig er det uklart hva som skjer videre. Det jobbes med å få Svindal hjem til Oslo så raskt som mulig.

– Strauss har ikke vært i direkte kontakt med Svindal ennå, så ingen kan si noe sikkert om når han er hjemme, sier sportssjefen.

Søndag la Georg Streitberger, som også falt i gårsdagens utfor i Kitzbühel, ut et bilde på sin Facebook-profil. Der var også Aksel Lund Svindal og Florian Scheiber.

«Samme kompresjon, samme skade, samme rom!!! Og samme sykepleier! Men vi har det moro.», skrev Streitberger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2