TILBAKE: Bjarte Myrhol var tilbake som sjef for Norge mot Polen.a Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILBAKE: Bjarte Myrhol var tilbake som sjef for Norge mot Polen.a Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

– Det har vært vanskelig å sitte utenfor

Landslagskaptein Bjarte Myrhol innrømmer at det har vært tøft å være skadet under EM.

Krakow (TV 2):

Bjarte Myrhol skulle være Norges ledestjerne i VM. Bare Ole Erevik er eldre i EM-troppen, og med 171 landskamper var han den mest erfarne av alle de norske gladiatorene før avreise til Polen.

Men tidlig i åpningskampen mot Island pådro han seg en skade i hånden. Han måtte sy to sting mellom langfinger og ringfinger på venstre hånd.

- Samlet opp mye energi
I stedet for å stå i spissen for seirene over Kroatia og Hviterussland, måtte 33-åringen støtte lagkameratene fra sidelinjen.

Men mot Polen var Skjern-spilleren friskmeldt og gikk rett inn i Christian Berges startoppstilling.

- Jeg har samlet opp mye energi den siste uken. Det har vært utrolig gøy, men det har også vært vanskelig å sitte utenfor, forteller Myrhol til TV 2.

Myrhol spilte en fantastisk forsvarskamp. Han ga Norge den ekstra dimensjonen man trengte mot polakkenes storskyttere.

Best lagånd i EM
Men landslagskapteinen er ikke den som liker å fremheve seg selv. Han tror i stedet at Norges samhold har vært helt avgjørende for suksessen i EM.

- Den lagmoralen og lagånden vi viser, den har jeg ikke sett hos noen andre lag her nede. Der er vi soleklart best, og jeg tror vi tar poeng på grunn av det, mener Myrhol.

For en kamp ut i mellomspillet så topper Norge gruppen sin med seks av seks mulige poeng. To poeng foran Frankrike og Polen. Slår man Makedonia og unngår å tape med fem mål eller mer for Frankrike, så spiller Norge semifinale til helgen.

- Det er surrealistisk og uvanlig for en norsk herrelandslagsspiller å snakke om semifinale etter en kamp av mellomspillet, gliser landslagskapteinen.