Lallana sikret Liverpool-seier i vanvittig nimålsdrama

To overtidsscoringer da Liverpool slo Norwich 5-4.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwich-Liverpool 4-5

Russell Martin så ut til å bli den store synderen da Norwich skuslet vekk en 3-1-ledelse mot Liverpool lørdag. Forsvareren sto for den målgivende pasningen da James Milner ga Liverpool 4-3 et kvarter før slutt.

På overtid utlignet Sebastien Bassong og reddet det alle trodde var ett poeng for hjemmelaget. Mens en forbannet Jürgen Klopp leverte en tirade på benken dukket innbytter Adam Lallana opp fire minutter seinere (94:17). Lallana utnyttet en dårlig Norwich-klarering og hamret inn 5-4-målet.

Ristet Klopp i filler - ødela tyskerens briller
Da ble fortvilelse snudd til glede for Klopp, som stormet banen og omfavnet Lallana. Tyskerens briller fikk hard medfart, men det tenker han neppe på i kveld.

– Jeg fant brillene mine, men de var knuste. Hjertet mitt er ok. Det var et øyeblikk jeg glemte at jeg hadde briller. Det var mange armer og bein på et lite område, forteller en brilleløs Klopp til TV 2.

Ristet Klopp i filler - ødela tyskerens briller

På pressekonferansen etter kampen fikk Klopp flere spørsmål om brillene.

– Jeg har som regel med et ekstra par briller, men det er vanskelig å finne dem uten briller, spøkte Klopp, til latter fra den frammøtte pressen.

Tyskeren innrømmer at det var ekstra spesielt å se laget sitt score vinnermålet på overtid.

– Det var spesielt. Det var så fortjent, og spesielt fortjent at Lallana scoret. Han jobber så hardt, sier Klopp.

Syk Tettey
Et Norwich-lag i poeng-nød måtte klare seg uten en syk Alexander Tettey mot Liverpool lørdag. Liverpool sto uten ligaseier i januar før kampen på Carrow Road. Det hadde ført Merseyside-klubben et stykke unna den gjeve 4. plassen som gir Mesterliga-spill neste sesong.

Mål: Bassong 4-4 (90)

Det begynte bra for Jürgen Klopps menn. Roberto Firmino sendte gjeste i ledelsen med en typisk måltyv-scoring. James Milner slo en perfekt vektet gjennombruddspasning, og fra skrått hold overlistet Firmino Norwich-keeper Declan Rudd.

Mål: Milner 3-4 (75)

Drømmedebut for Naismith
Kampuret nærmet seg halvtimen da hjemmelaget kom ajour igjen. Dieudonné Mbokani brøytet seg plass i 16-meterfeltet til Liverpool. Med ryggen mot mål forsøkte han seg med et herlig frekt hælspark. Simon Mignolet kunne lite gjøre med den overraskende avslutningen.

Belgieren var ikke like heldig fem minutter før slutt. Norwich-debutant Steven Naismith gikk på et lurt løp bak ryggen på en svært uoppmerksom Emre Can og fikk fritt lege fra skrått hold. Skuddet krøp ned i Mignolets høyre hjørne, men avslutningen var ikke bedre enn at keeperen burde tatt den.

Mål: Firmino 3-3 (63)

Like etter pause brukte Alberto Moreno to forsøk på å sparke ned Naismith i 16-meterfeltet. Dommer Lee Mason pekte naturlig nok på straffemerket etter spanjolens hasardiøse taklingsforsøk. Wes Hoolahan la på til 3-1, men det gikk ikke mange sekunder før det var kamp igjen.

Jordan Henderson bredsidet inn reduseringen til 2-3, før Firmino utlignet til 3-3.

Mål: Henderson 3-2 (55)

Et kvarter før slutt var James Milner iskald da han utnyttet kjempetabben til Martin, og det så ut til å gå mot tre poeng for de røde.

På overtid utlignet Sébastien Bassong med et skudd Mignolet strengt tatt burde avverget, men Liverpool-keeperen ble reddet av scoringen til Adam Lallana fire minutter og 17 sekunder på overtid.

Norwich: Rudd; Pinto, Martin (c), Bassong, Brady; Redmond, Dorrans, Howson, Hoolahan; Naismith; Mbokani

Liverpool: Mignolet; Clyne, Toure, Sakho, Moreno; Lucas, Henderson, Can; Ibe, Firmino, Milner.