SATSER PÅ CANADA. Petter Northug gir opp å vinne verdenscupen sammenlagt. Nå vil han imponere under rennene i Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SATSER PÅ CANADA. Petter Northug gir opp å vinne verdenscupen sammenlagt. Nå vil han imponere under rennene i Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Petter Northug gir opp verdenscupen

Petter Northug satser heller alt på Ski Tour Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adressa.no skriver at Northugs trener Stig Rune Kveen og landslagstrener Trond Nystad bekrefter at Petter Northug dropper verdenscuprennet i Nove Mesto til helgen.

Istedenfor å kjempe mot suverene Martin Johnsrud Sundby om seier i verdenscupen vil Northug prioritere å være i best mulig form til Ski Tour Canada, som er åtte renn fra 1. til 12. mars.

– Det er fortsatt tidlig etter Tour de Ski. Derfor velger jeg å prioritere trening siden det bare er ett individuelt renn i Nove Mesto. Etter NM kommer det renn både i midtuke og helg. Da er det greit å ha fått lagt ned litt trening, sier Northug om valget til sirkustv.no.

– Petter har sagt selv at gapet til Martin er for stort. Jeg tror det blir mer en duell bak der om å bli nummer to i verdenscupen, sier Kveen til Adressa.no.

I tillegg til rennene i Canada er femmilen i Holmenkollen et mål for trønderen.

- Flere av løpene i februar er veldig interessante og viktige. Ski Tour Canada blir prikken over i-en. Det er en tour som passer Petter veldig bra. Normalt skal han være i bra slag på den tiden.

Etter Tour de Ski har 30-åringen vært i Spania og restituert seg. Han skal nå trene i Meråker. Han skal fremdeles delta i NM i Tromsø om halvannen uke.