ØNSKET I OSLO: Vålerenga forsøktet å hente tidligere Molde-, Stabæk- og Lillestrøm-spiss Ohi Omoijuanfo. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
ØNSKET I OSLO: Vålerenga forsøktet å hente tidligere Molde-, Stabæk- og Lillestrøm-spiss Ohi Omoijuanfo. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Vålerengas intense spissjakt: Prøvde seg på Ohi – fikk nei

Vålerenga har fått i land sin nye stoppersjef, men på motsatt side av banen går det ikke like lett for seg på overgangsmarkedet.

Det seneste fremstøtet til Vålerenga i jakten på Vidar Örn Kjartanssons erstatter er en gammel kjenning fra Eliteserien: Ohi Omoijuanfo (28).

Ifølge TV 2s opplysninger skal VIF ha gjort et forsøk med svært ambisiøse økonomiske rammer i norsk målestokk, men Oslo-klubben fikk nei av spilleren.

Omoijuanfo har ikke besvart TV 2s henvendelse om VIFs vervningsforsøk. Situasjonen hans er usikker etter at en skade og noen signeringer har slått ham tilbake fra første- til tredjevalg som spiss i den serbiske klubben.

Han har bare spilt 18 minutter på Røde Stjernes fem første kamper denne sesongen. Situasjonen har snudd fort: Ohi ble toppscorer i Eliteserien forrige sesong med 27 mål på 29 Molde-kamper, og står med 11 mål på 22 kamper siden han ble klar for Røde Stjerne i januar.

– Vi er på jobb og sjekker alle muligheter. Dessverre var det ikke muligheter på Ohi, sier Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson til TV 2.

– Kommer dere til å hente en spiss i august eller venter dere til vinteren?

– Vi vil ikke hente spiss i dette vinduet hvis vi ikke mener det forsterker laget på kort eller lang sikt. Da går vi med den spillertroppen vi har i dag, som vi er meget fornøyd med, sier svensken.

MÅLMASKIN: Ohi Omoijuanfo ble toppscorer i Eliteserien i 2021. Foto: Fredrik Hagen
MÅLMASKIN: Ohi Omoijuanfo ble toppscorer i Eliteserien i 2021. Foto: Fredrik Hagen

For snart en måned siden sa Jonsson til Eurosport at «vi får se om vi klarer å presentere én spiller i uken til vinduet åpner».

– Det er viktig, og vi må treffe, sa Jonsson etter å ha sikret seg keeper Per Kristian Bråtveit.

Denne uken kunne han stolt presentere Stefan Strandberg som lagets nye midtstopper, men det har ikke kommet fullt så mange signeringer som forespeilet.

Det skal riktignok ikke stå på forsøkene.

I juni gjorde Vålerenga konkrete forsøk på å sikre seg den norske spissen Torgeir Børven, som spiller for tyrkiske Gaziantep. Spilleren var også til stede på Intility Arena, men til slutt strakk ikke VIFs økonomiske rammer til for å sikre en overgang.

Senere har VIF også vært i samtaler om å signere den nederlandske Roda-spissen Dylan Vente, som først omtalt av Nettavisen. Også dette rant ut i sanden.

Som TV 2 avslørte denne uken, la Jonsson og Vålerenga nylig inn et bud på 7,5 millioner kroner for FK Haugesund-spissen Alioune Ndour, kjent som «Badou».

Budet ble kontant avslått av FKH-sjef Eirik Opedal, som nekter å selge senegaleseren i sommer.

Joacim Jonsson har signalisert at de nå har lagt «Badou»-ballen død.

Med nei fra Ohi minsker sjansene ytterligere for at VIF-fansen får ønske en ny målscorer velkommen på Valle i sommer.

Håpet må være at den svenske sportssjefen trekker en kanin opp av hatten. I tillegg til de mer forutsigbare kandidatene har det nemlig vært noen mer uortodokse alternativer på VIF-radaren:

Ifølge TV 2s opplysninger fulgte «Enga» svært nøye med på situasjonen til Real Madrid Castillas 20 år gamle islandske spiss Andri Gudjohnsen (sønn av legenden Eidur) tidligere i sommer. Han endte opp med å signere for IFK Norrköping.

Nå gjenstår det å se om Jonsson har flere ideer igjen i et brennhett og svindyrt europeisk spissmarked.