FRA BUNDESLIGA TIL PREMIER LEAGUE: Erling Braut Haaland (22) og Manchester City møter West Ham søndag. Foto: Andrew Boyers / Reuters
FRA BUNDESLIGA TIL PREMIER LEAGUE: Erling Braut Haaland (22) og Manchester City møter West Ham søndag. Foto: Andrew Boyers / Reuters

Haaland om presset: – Jeg er ikke bekymret

Søndag kan Erling Braut Haaland (22) debutere i Premier League. Forventningene knyttet til stjernespissen tar han med knusende ro.

Erling Braut Haaland (22) ble matchvinner i sin debut i sommer da Manchester City vant 1–0 over Bayern München i en treningskamp i USA.

Sist helg ble det tøffere i 1-3-tapet for Liverpool i Community Shield.

– Folk kan bruke tid, og noen kan komme rett inn i det. Vi får se, men jeg er ikke bekymret, sier Haaland i et intervju med Sky Sports og utydyper:

– Det er livet til en fotballspiller, og det må man leve med.

Jærbuen fikk til dels hard medfart i engelske medier etter tapet for Liverpool.

Han var ikke på sitt skarpeste ved et par anledninger, og på overtid blåste han ballen i tverrliggeren og ut på «åpent mål».

– Man er en slags entertainer. Man blir dømt hver eneste uke for det man gjør på banen, og man må levere og gjøre sitt beste, sier Haaland.

– For meg som spiss er det ikke noe jeg kan stresse med. Hvis man tenker for mye, kan man ende opp med å gjøre ting man ikke vil, forteller han.

– Hva er problemet?

«Livet til en fotballspiller» bringer med som utfordringer som få andre har.

Blant annet ble et bilde av Haaland på supermarkedet Sainsbury's publisert i The Sun, etter at det gikk viralt på sosiale medier.

I saken ble det stilt spørsmål ved hvorfor Haaland handlet som en student, selv med hans inntekt.

Det får Pep Guardiola til å reagere i et intervju med BBC.

– Noen ganger overrasker folk meg. «Oi, Erling Haaland går på et supermarked?» Hva er problemet? sier manageren forundret.

For spanjolen er det uforståelig at tabloidavisen bruker tid på en slik sak.

– Folk går på supermarkedet. Han kan også gå på et supermarked. Og kino. Kanskje også et teater og restaurant. Ja, vi er mer på TV, men folk går på toalettet og pusser tennene.

- Vi gjør også disse tingene. Selv om folk ikke forventer det, så gjør vi det. Erling er ikke noe unntak.

Store forventninger

Haaland ligger an til å starte sesongens første Premier League-oppgjør for Manchester City denne helgen. Søndag venter West Ham på bortebane.

– Jeg er en spiller som er sulten på mål, som gir 100 prosent, som ønsker å vinne hver eneste kamp. Det er enkle ting, men også veldig viktige ting, sier han til Sky Sports.

Mange har store forventninger til stjernespissen, som scoret 86 mål på 89 kamper for sin gamle klubb Borussia Dortmund.

22-åringen mener selv han kan bli bedre på alt som fotballspiller.

– Jeg kan bli bedre på alt. Alt. Hvis du tror jeg er god på én ting, kan jeg alltid bli bedre, sier han.

Dette ser han frem til

Jærbuen understreker at han fortsatt «bare» er en unggutt.

– Som en ung spiller, å spille for Pep Guardiola (Citys trener), for den beste klubben i England, må jeg fortsette å utvikle meg og bli bedre på mange ting.

– Det er det jeg liker med fotball: Man kan alltid utvikle seg, man kan alltid bli bedre.

Nå ser han frem til et nytt kapittel i fotballkarrieren.

– Jeg ser frem til å føle atmosfæren og rivaliseringen av oss mot dem, fans mot hverandre. Jeg har vært på mange kamper i England og dette er noe jeg alltid har likt veldig godt.

– Det kommer til å bli tøft og det er det sjarmerende med Premier League. Det er en vakker men hard konkurranse. Det er derfor det er den mest populære ligaen i verden, sier nordmannen.

(©NTB/TV 2)