REAGERER: Morten Kokkim, styreleder i Lillestrøm SK, reagerer kraftig på egne supporteres oppførsel i kampen mot SJK i Finland 21. juli. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2
REAGERER: Morten Kokkim, styreleder i Lillestrøm SK, reagerer kraftig på egne supporteres oppførsel i kampen mot SJK i Finland 21. juli. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

Går ut mot egne supportere: – Helt uakseptabelt

Uefa straffer LSK for supporterbråk i Europa med stor bot. Lillestrøms styreleder reagerer kraftig på egne supporteres oppførsel.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har gitt Lillestrøm 474.000 kroner i bot på grunn av supporterbråk under bortekampen mot SJK i Finland 21. juli.

– Det er mye penger for en klubb som Lillestrøm og det er ikke bra, sier Morten Kokkim, styreleder i Lillestrøm.

Klubben har fått bot for å ha sendt av gårde fyrverkeri, for å kaste objekter og for å ha laget bråk på tribunen.

Kokkim reagerer kraftig på supporternes oppførsel.

– Det er helt uakseptabelt å kaste ting på indre bane og at supporterne i vår klubb ikke holder seg på tribunen og går ned på indre bane. Det er helt uakseptabelt å slåss med vakter og andre.

Sanksjonene fra Uefa er listet opp i fem punkter. Punkt 4 handler om at LSK ikke får selge billetter til egne bortesupportere neste kamp.

Morten Kokkim i LSK er skuffet over at enkelte supporteres oppførsel ødelegger for all Lillestrøm-fans. Foto: Ynge Sem Pedersen / TV 2
Morten Kokkim i LSK er skuffet over at enkelte supporteres oppførsel ødelegger for all Lillestrøm-fans. Foto: Ynge Sem Pedersen / TV 2

Dermed risikerer klubben å ikke ha noen supportere på tribunen i returkampen i Conference League mot Royal Antwerp som spilles neste uke.

– Som det ser ut nå vil det medføre at vi ikke får ha med bortesupportere og at feltet ikke er åpent for oss, noe som er veldig beklagelig i og med at mange har kjøpt hotell og billetter.

– Kan ikke hindre idiotene

Styrelederen synes det er trist at enkeltes oppførsel ødelegger for alle.

– Det er helt opplagt oppførsel fra enkelte av våre supportere som ikke skal finne sted, sier Kokkim.

Han understreker at Lillestrøms supporterkoordinator, Ken-Rune Nilsson og sikkerhetsvaktene som var til stede gjorde det de kunne for å stoppe bråket.

– Dette kunne blitt verre om han (Nilsson) ikke var tilstede og gjorde jobben han gjorde. En supporterkoordinator kan ikke hindre de største tullebukkene, men han gjorde en god jobb i det som oppstod der.

– Man kan ikke hindre de største idiotene i å oppføre seg dårlig. Men så kan vi ta læring i dette og se hva vi kan gjøre annerledes, sier Kokkim.

Lillestrøm under Europa Conference League-kvalifiseringskampen mot SJK Seinäjoki på Åråsen stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Lillestrøm under Europa Conference League-kvalifiseringskampen mot SJK Seinäjoki på Åråsen stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Får dere gjort om på vedtaket?

– Vi har en del spørsmål særlig til prosedyren til Uefa og størrelsen på sanksjonen. Om vi klarer å gjøre om på det er vi usikker på hvor ofte skjer, men vi skal prøve, sier styrelederen til TV 2.

– Kraftige sanksjoner

Til sammen er bøtene på 47.750 euro, og må betales innen 90 dager.

Lillestrøm-trener Geir Bakke mener det er harde sanksjoner.

– Det er de sanksjonene som Uefa har, og de er knallharde. Ting har blitt gjort, og de ulike tingene som ble gjort gærent har det blitt sanksjoner på, sier Bakke til TV 2.

Han merket ikke til bråket under kampen mot SJK.

– Jeg fikk bare med meg at de lagde enormt god stemning under hele kampen. Vi får berømme de, de har laget fantastisk stemning i hele år. Vi har masse gule supportere som dundrer på med entusiasme og fotballglede, sier han.

Styreleder Kokkim synes også boten er stor.

– Sanksjonene er ganske kraftige, men det er ikke tvil om at oppførselen fra enkelte av våre supportere er langt over streken.

TV 2 har vært i kontakt med Tony Johansen, styreleder i Kanari-Fansen, tidligere tirsdag. Han ville ikke gi en kommentar.

Fra Uefa heter det at LSK hindres å selge billetter til sine bortesupportere i neste kamp i Uefa-regi på grunn av «publikumsforstyrrelser».

– De fleste oppfører seg bra og er gode, men det er enkelte. Så er det sånn at de enkelte ødelegger for mange, sier Kokkim.

Lillestrøm møter Royal Antwerp på Åråsen torsdag i kvalifiseringen til conferenceligaen. En uke senere venter bortekampen.

Det er derfor stor usikkerhet for om Lillestrøm får selge bortebilletter eller ikke til returkampen.

(©NTB/TV 2)