Hege Riise bekreftet som Norges nye landslagssjef

Hege Riise presenteres som Norges nye landslagstrener klokka 13.

Norges Fotballforbund har funnet kvinnen som skal lede landslaget opp igjen etter EM-fiaskoen i England i sommer.

Nå er forhåndsfavoritten bekreftet som den utvalgte, som TV 2 erfarte først.

Hege Riise har av flere innflytelsesrike stemmer blitt trukket frem som det rette valget som Norges neste landslagssjef for kvinner, og nå er de i ferd med å få ønsket sitt oppfylt.

– Å få lede Norges A-landslag er det største, og jeg er stolt og glad over å få tillit til å lede laget og teamet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på utfordringen, sier Riise i fotballforbundets pressemelding.

Hun presenteres sammen med sitt nye støtteapparat, som skal bestå av Monica Knudsen, Ingvild Stensland og Jon Knudsen.

Hun tar dermed steget opp fra J19-landslaget, som hun ledet til sølv i EM i sommer.

– Vi er stolte av å kunne presentere ny landslagssjef som kan skilte med utrolige resultater både som spiller og trener, og som kjenner bedre enn noen konkurransen som møter oss der ute, sier fotballpresident Lise Klaveness.

Merittert

I fjor opererte Riise som vikarierende landslagssjef for England frem til Sarina Wiegmann overtok jobben permanent.

Riise har en gyllen fortid som norsk landslagsspiller: 58 mål på 188 kamper og VM-, EM- og OL-gull er blant merittene hun kan smykke seg med.

Etter spillerkarrieren har hun trent Team Strømmen og LSK Kvinner samt vært involvert som assistent på det amerikanske fotballandslaget.

TOK J19 TIL SØLV: Hege Riise ledet norges jenter 19-landslag til sølv under J19-EM 2022. Foto: Pavel Lebeda / Bildebyrån
TOK J19 TIL SØLV: Hege Riise ledet norges jenter 19-landslag til sølv under J19-EM 2022. Foto: Pavel Lebeda / Bildebyrån