SPISS: Erling Braut Haaland er i gang med Manchester City-karrieren. Foto: ANDREW BOYERS
SPISS: Erling Braut Haaland er i gang med Manchester City-karrieren. Foto: ANDREW BOYERS

Haaland-spådom: – Motstanderne vil få sjokk

Sergio Kun Agüero var ikke imponert over Erling Braut Haalands offisielle Manchester City-debut. TV 2s ekspert slår tilbake mot utsagnet.

Liverpool og Manchester City tjuvstartet den engelske fotballsesongen med Community Shield-oppgjøret i Leicester i helgen.

De røde trakk det lengste strået og tok sesongens første tittel, i en kamp hvor blant annet Manchester City-spiss Erling Braut Haaland brant flere muligheter:

Tidenes mestscorende Manchester City-spiller, Sergio Kun Agüero, har kommet med sin dom over Citys nummer ni.

– Han var for vant til Tyskland, sier Agüero på sin Twitch-kanal, gjengitt av engelske Daily Mail.

– Haaland trodde han var alene, så kom van Dijk og ønsket ham «velkommen til Premier League».

TV 2 ekspert kaller utsagnet «flåsete»

– At van Dijk kom best ut av den duellen, er det ingen tvil om. Men generelt er jeg ikke enig i det Agüero sier. Haaland var god i Bundesliga, men presterte egentlig bedre i Champions League, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Han kaller Agüeros uttalelser «flåsete», og påpeker at van Dijk har dominert kamper mot gode spisser tidligere.

KLAR TALE: TV 2s fotballekspert, Simen Stamsø-Møller, har tro på at Erling Braut Haaland kommer til å herje i Premier League. Foto: Beate Oma Dahle
KLAR TALE: TV 2s fotballekspert, Simen Stamsø-Møller, har tro på at Erling Braut Haaland kommer til å herje i Premier League. Foto: Beate Oma Dahle

Eksperten tror det som blir viktig for jærbuen i starten av den hektiske Premier League-sesongen er å ikke tenke så mye.

– Handler han på instinkt, er han nesten ustoppelig. Hvis han ikke lar seg påvirke, så tror jeg Haaland kommer til å bøtte inn mål.

– Det blir ikke et sjokk for ham?

– Jeg tror ikke det. Premier League er den beste ligaen i verden, men jeg tror tvert imot at det er motstanderne som får sjokk.

– Kan knuse alle rekorder

– Hvor står Haaland nå få dager før PL-start?

– Jeg mener han står veldig godt. Det har stoppet opp litt for mye det siste året med skader, men holder han seg skadefri, kan han knuse alle rekorder. Han er et unikum, mener Stamsø-Møller.

– Akkurat nå vil jeg si at han er på 80-90 prosent. Men du så mot Liverpool hvor sylskarp han var i bevegelsene, sier eksperten.

Manchester City sesongåpner i Premier League borte mot West Ham førstkommende søndag.