Son åpner opp om rasisme i Tyskland : – Glad for å se dem gråte

Tottenham-stjernen Heung-min Son avslører at han var offer for rasisme under tiden hans i Tyskland, og sier at det smakte godt å sende landet ut av VM.

HEVN: Heung-min Son synes det var ekstra godt å slå Tyskland ut av VM i 2018 etter en tung ungdomstid preget av rasisme. Foto: JUNG YEON-JE
HEVN: Heung-min Son synes det var ekstra godt å slå Tyskland ut av VM i 2018 etter en tung ungdomstid preget av rasisme. Foto: JUNG YEON-JE

Sørkoreanske Son kom til Hamburgs akademi som 17-åring i 2009, og var der fram til overgangen til Bayer Leverkusen i 2013. I 2015 signerte han for Tottenham i Premier League.

Der har han gjort sakene sine svært bra og ble toppscorer i ligaen med sine 23 mål sist sesong. På et arrangement i Sør-Koreas hovedstad Seoul mandag, snakket Son om en tung tid i Tyskland. Blant annet var han offer for mye rasisme i tenårene i landet.

– Jeg flyttet til Tyskland veldig ung, og jeg gikk gjennom mange veldig vanskelige og utenkelige ting, sa han.

– Jeg var offer for mye rasisme. Og mens jeg gikk gjennom den vanskelige tiden, tenkte jeg mye på at jeg skulle få hevn en dag, fortsatte han.

Hevnen kom 27. juni 2018. Da scoret han i 2-0-seieren som sendte Tyskland hodestups ut av VM i gruppespillet. Tyskland var da regjerende verdensmester.

– Når folk gråter vil jeg gjerne trøste dem, men da jeg så det tyske folket gråte, følte jeg at jeg fikk hevn, sa Son.

Son har også vært offer for rasisme i England. I fjor ble åtte menn arrestert med mistanke om rasistisk innhold på Twitter.

(©NTB)