Sjanseløs Kristoff i første Tour de France-spurt: – Jeg «pyset» litt ut

Forhåndsfavoritt Fabio Jakobsen vant andre etappe i Tour de France.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) havnet for langt bak i spurten om seieren på den andre etappen i Tour de France, som gikk fra Roskilde til Nyborg.

I en hektisk spurt tok forhåndsfavoritt og Tour de France-debutant Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl) seieren foran Wout van Aert (Jumbo-Visma) og Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

– Det ble litt for farlig, rett og slett, sier Kristoff til TV 2.

Kristoff endte på ellevteplass.

– Jeg «pyset» litt ut og mistet Adrien Petit på slutten. Jeg fikk folk på innsiden og utsiden av meg som skviset meg helt til siste sving, og mistet altfor mye fart der. Da ble det tungt. Jeg vet ikke om jeg kunne gjort så mye annerledes, sier Alexander Kristoff.

Kristoff: – For hektisk

Kristoff sier at han er litt misfornøyd.

– Det var veldig rolig inn til spurten, og da blir alle veldig «freshe». Det passer meg ikke så bra, egentlig, når det blir for hektisk, forklarer han.

– Man må ha et sterkt lag, men det var ingen lag som fikk det så veldig bra til. Sånn sett var det litt bingo. Jeg fikk en veldig dårlig sving, og da var det vanskelig, utdyper veteranen.

Kristoff forklarer at han også mistet spurtopptrekker Andrea Pasqualon, og at de manglet litt «manpower».

Mer hektisk etter broen

Det var knyttet stor spenning til Storebæltbroen med rundt tjue kilometer igjen til mål. Tidlig på veien over broen kom en massevelt. Blant dem som gikk ned var sammenlagtleder Yves Lampaert (Quick Step-Alpha Vinyl), men belgieren kom seg tilbake til hovedfeltet.

Det ble imidlertid ikke et hovedfelt i oppløsning på Storebæltbroen, men det ble likevel svært dramatisk på de siste kilometerne med flere velt. De største spurterne unngikk imidlertid å gå i asfalten og kjempet om etappeseieren, der Fabio Jakobsen var den sterkeste rytteren.

Van Aert tok over den gule ledertrøyen med bonussekundene andreplassen ga. Han er nå seks sekunder foran Yves Lampaert.

Bystrøm i brudd

Som varslet før start gikk Sven Erik Bystrøm (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) gikk tidlig i brudd sammen med Magnus Cort (EF Education-EasyPost), Cyril Barthe (B&B Hotels-KTM) og Pierre Rolland (B&B Hotels-KTM). Målet var å kjøre seg inn i klatretrøyen.

– Bystrøm er åpenbart i kjempeform. Det er bare å glede seg til hva han kan vise i resten av Tour de France, kommenterte TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Bystrøm gikk tidlig til på den første fjerdekategoristigningen, men haugesunderen måtte se seg slått av Cort opp Asnæs Indelukke. Den skandinaviske duoen ristet samtidig av seg både Barthe og Rolland.

Dansk stjerne med beskjed i kamera

Inn i den andre fjerdekategoristigningen til Høve Stræde forsøkte Bystrøm igjen å gå tidlig, men Cort var sterkest igjen. Dermed sikret han seg klatretrøyen. Dansken tok også det tredje poenget opp Kårup Strandbakke, før han jublet og sa «fantastisk» inn i kameraet.

Bystrøm og Cort fikk et forsprang som på det meste var i overkant av tre minutter, men hovedfeltet hadde kontroll på bruddet. Da feltet nærmet seg duoen i tet, gikk Bystrøm til i solo. Haugesunderen kom opp i en ledelse på nesten ett minutt, men med drøyt 30 kilometer igjen ble Bystrøm slukt av hovedfeltet. Bystrøm ble kåret til den mest offensive rytteren og går dermed rødt startnummer på tredje etappe.

Se tredje Tour de France-etappe fra Vejle til Sønderborg på TV 2 og TV 2 Play søndag fra klokken 13.00.

Dette er Tourens 3. etappe