-LITT KJIPT! Det blir sommer på sørlandet for Edvald Boasson-Hagen etter at han ikke ble tatt ut på Tour de France-laget til TotalEnergies. Foto: Sirotti / BILDBYRÅN
-LITT KJIPT! Det blir sommer på sørlandet for Edvald Boasson-Hagen etter at han ikke ble tatt ut på Tour de France-laget til TotalEnergies. Foto: Sirotti / BILDBYRÅN

Boasson-Hagen ikke til Tour de France

Edvald Boasson-Hagen hadde mulighet til å skrive norsk sykkelhistorie denne sommeren. Men det er det bare å glemme etter at TotalEnergies vraket ham til Tour de France.

– Jeg er for øyeblikket første reserve, forteller han til TV 2 mandag ettermiddag.

35-åringen er - i likhet med Thor Hushovd - bokført med 11 starter i det franske treukersrittet. Hadde han stått på startstreken i København når sirkuset ruller gang fredag, ville ingen nordmenn hatt flere opptredener i Tour de France.

– Da blir det sommerferie med familien på Sørlandet i stedet. Men litt kjipt er det jo, siden jeg føler meg i god form, sier Boasson-Hagen til TV 2, før han legger til:

– Jeg kan fortsatt skrive historie neste år!

I god form

Rudsbygdingen viste prov på form med tre topp syv-plasseringer i Critérium du Dauphiné i midten av juni, og fulgte opp med å bli nummer tre i NM i går, men har langt fra hatt sin beste sesong.

– Jeg synes det er trist at vi ikke får se Edvald i Tour de France. Han virket å være ordentlig på gang i Dauphiné, og han kunne bitt godt fra seg på enkeltetapper og gjort en god jobb for laget, sier TV 2s sykkelekspert, Magnus Drivenes.

Trolig fire nordmenn i touren

TotalEnergies har ennå ikke offentliggjort laget, men Boasson-Hagen forteller til TV 2 at hans arbeidsgiver har satset på en del klatrere i tillegg til Peter Sagan og hans entourage.

– Samtidig så har flere unge, franske ryttere på laget markert seg i år, og med en Sagan som er i ferd med å finne tilbake til godt, gammelt slag, så er det forståelig at det ikke er plass til ham, sier Drivenes.

Dermed ser det ut til å bli fire nordmenn i Tour de France: Vegard Stake Laengen, Amund Grøndahl Jansen, Andreas Leknessund og Alexander Kristoff.