GLADNYHET: Vetle Eck Aga har fått positive svar på hjerteundersøkelsene. Foto: Annika Byrde
GLADNYHET: Vetle Eck Aga har fått positive svar på hjerteundersøkelsene. Foto: Annika Byrde

Åpner opp om hjertetrøbbel: – Det blir veldig dramatisk

Etter flere uker med venting kom det endelig gode nyheter for Vetle Eck Aga.

Etter at Vetle Eck Aga plutselig fikk forhøyet hjerteslagsfrekvens under en sluttspillskamp for svenske Sävehof i begynnelsen av mai, har 28-åringen tilbrakt flere netter på sykehus og gått gjennom en rekke tester.

Nå har han fått svar.

– Det har tatt jæklig lang tid med å få svar på de undersøkelsene fra Sverige, men når vi endelig fikk sendt det til kardiolog i Norge gikk det litt fortere. MR og de større undersøkelsene har vist at strukturen på hjertet er kjempefin og det er ikke noe å være bekymret for, sier Aga og utdyper:

– Det de tror skjedde var at det var en hjerterytmeforstyrrelse. Det er ikke unaturlig at folk kan få det, men når det skjer i en idrettssituasjon der du har høy puls fra før av, så blir det veldig dramatisk og det kan virke veldig likt et hjerteinfarkt. Det er jo dramatisk, men for en som er ung og har et friskt hjerte, så vil ikke konsekvensene være like store som de kan være for en eldre person.

Aga har aldri opplevd lignende i løpet av sin idrettskarriere, men landslagsspilleren forklarer at han ikke har vært særlig bekymret de siste ukene.

– Nei, det skal jeg ikke si. Man kjenner kroppen sin ganske godt når man holder på med idrett, og jeg kjente ganske fort at dette ikke bare var en pulsøkning. Men jeg har aldri vært sånn spesielt redd eller bekymret. Jeg har ikke giddet å tenke på det før jeg eventuelt skulle få en dårlig beskjed, humrer han.

Beskjeden fra legene er uansett klar - Aga kan gå tilbake i normal trening umiddelbart.

– Det vi har sett litt på er om det finnes en disponent for at jeg har det medfødt, hvilket en del personer har, men det er ikke alle som har problemer med det. Ettersom det er første gang jeg har fått en sånn hendelse, så vil vi passe litt på og ha kontroll på det. Men det er ikke noen grunn til å være bekymret eller holde igjen, forsikrer Aga.

– Har det vært frustrerende at det har tatt så lang tid?

– Ja, det er mest det egentlig. Formen de siste tre ukene har jo vært fin, men så var formen ganske dårlig et par uker før det. Men det er jo det at man har gått rundt og ventet og purret. Det er det som har vært mest frustrerende, at man ikke har fått vite noe, sier han.

Men nå er Bodøværingen, som skal spille for Kolstad etter sommeren, i ferd med å ta med seg flyttelasset fra Göteborg. Om én uke løper kontrakten med Sävehof ut, deretter venter en uke på Kreta, før han så setter kursen mot Trondheim.

– Jeg holder på med flyttelasset i dag, faktisk. Det skal bli kult å flytte oppover og være med på den reisen vi har ambisjoner om, det hadde vært jævlig gøy, sier Aga.

Mannen, som fikk sitt gjennombrudd med landslaget under EM i januar, satser nå på å prikke formen til VM i januar.

– Ja, om jeg får sjansen til å være med på det hadde det vært veldig morsomt. Det var en stor opplevelse sist jeg fikk være med på et mesterskap, så jeg tar gjerne den igjen, om jeg får sjansen, ler Aga.