Williams etter comebacket: – Elsker også det jeg gjør utenfor banen

Serena Williams og Ons Jabeur vendte til seier i double i den amerikanske tennisstjernens første kamp på nesten et år. Nå kan hun bli historisk i Wimbledon.

SEIER: Serena Williams vant i comebacket. Superstjernen skal spille double i Wimbledon. Foto: GLYN KIRK
SEIER: Serena Williams vant i comebacket. Superstjernen skal spille double i Wimbledon. Foto: GLYN KIRK

Serena Williams er tilbake etter ett års skadeopphold og er på 1204.-plass på WTA-rankingen. Hun kan bli historisk i Grand Slam-sammenheng i Wimbledon.

Til tross for den lave verdensrankingen får Williams plass i Wimbledon som «wildcard». 40-åringen har ikke vunnet en Grand Slam siden 2017 i Australian Open, da hun sikret sin 23. Grand Slam-tittel.

Siden da har hun vært én tittel unna å tangere Margaret Courts rekord på 24 Grand Slam-titler. Både i 2018 og 2019 ble det tap i finalen på gresset i London for Williams, som har vunnet der sju ganger tidligere.

Comeback

I fjor måtte hun gi seg i første runde av Wimbledon og har vært ute med skade siden. Amerikaneren spilte sin første kamp etter på nesten ett år tirsdag kveld, i en doublekamp med Ons Jabeur, som endte med seier.

– Tvilte jeg på om jeg kunne gjøre comeback? Absolutt. Jeg hadde vært uærlig om jeg ikke erkjente det og nå føles kroppen min bra, sa Williams etter kampen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Dersom hun når finalen i Wimbledon, vil hun være tidenes lavest rangerte spiller til å klare det. Mark Edmondson har den rekorden, fra da han som nummer 212 i verden vant Australian Open i 1976.

Williams er blant tidenes mestvinnende tennisspillere med 39 Grand Slam-titler (23 i single), hvorav 14 i Wimbledon. Hun vil ikke avsløre om hun skal spille videre etter årets turnering i London.

– Jeg tar én dag om gangen. Det tar ikke noen avgjørelser basert på dette. Jeg elsker tennis, og jeg elsker å spille, men jeg elsker også det jeg gjør utenfor banen, sa hun etter Eastbourne-seieren.

Polsk favoritt

Williams kan uansett ikke regnes som noen favoritt. Den klare favoritten i Wimbledon er den polske verdenseneren Iga Swiatek. 21-åringen vant sin 35. kamp på rad da hun vant finalen i Roland-Garros 5. juni.

Den lengste seiersrekken til Serena Williams i karrieren var 34 på rad, mens storesøster Venus Williams klarte 35 på rad som sin bestenotering.

Det er fortsatt et stykke opp til rekorden for Swiatek. Den lyder på hele 74 seire på rad og ble satt av Martina Navratilova i 1984.

(©NTB)