FORBEREDELSER: Trener Martin Sjögren, Caroline Graham Hansen og Ada Stolsmo Hegerberg på Ullevaal stadion i Oslo mandag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FORBEREDELSER: Trener Martin Sjögren, Caroline Graham Hansen og Ada Stolsmo Hegerberg på Ullevaal stadion i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: Håkon Mosvold Larsen

Slik skal stjernespissen takle presset

Caroline Graham Hansen forteller om presset før årets mesterskap braker løs.

Norges landslagskvinner er samlet for pre-camp før sommerens EM braker løs mot Nord-Irland 7.juli. Før det spiller de norske kvinnene kamp mot New Zealand på Ullevaal 25. juni, siste kamp på norsk jord før de setter kursen mot England.

Caroline Graham Hansen (27) har lave forventninger til seg selv to uker før mesterskapet.

– Jeg skal gå utpå der og kose meg og gjøre det jeg kan for at vi som lag skal spille bra. Jeg tenker at jo lavere forventninger man har til seg selv, jo lettere er det å slippe skuldrene ned og bare nyte det å spille fotball. Det er ikke så mange mesterskap man får i løpet av en fotballkarriere, da er det bare å prøve å kose seg med fotballen.

Ada Hegerberg forteller at de forventer å prestere godt.

– Vi har høye forventninger til oss selv. Det handler hele tiden om å sette våre spisskvaliteter opp mot hverandre. Vi gleder oss. Det er sånne øyeblikk vi har lyst å oppleve i lag. Vi vet at hvis vi får ut potensialet til hverandre så kan vi skape kaos på topp.

26-åringen mener landslagsspillerne har vokst siden sist Norge deltok i EM, som var i 2017. Et mesterskap der hun og Caroline Graham Hansen var frontfigurer.

– Det som er annerledes er erfaring. Både for Caroline og min del. Vi har fått mer kjøtt på beina og tid ute i Europa. Vi har opplevd fotball på høyt nivå og vunnet på hver vår side. Det er viktig å ta med inn i denne gjengen.

Norge kom til EM-finalen i 2013, men i 2017 vant ikke landslaget en eneste kamp og ble slått ut i gruppespillet.

– Vi har spillere som Maren (Mjelde) og Guro (Reiten) som har vært i Chelsea og fått inn vinnerkulturen der og vunnet FA-cupen. Jeg har vunnet Champions League med Lyon og Caroline har vunnet med Barcelona. Jeg tror det er viktig å få med sånn erfaring i troppen og legge lista. Jeg tror det er jenter her som har godt av det, som kan bli med på den bølgen og utvikle seg, sier Hegerberg.

GLEDER SEG: Ada Hegerberg og det norske landslaget er samlet for pre-camp før sommerens EM starter i juli.
GLEDER SEG: Ada Hegerberg og det norske landslaget er samlet for pre-camp før sommerens EM starter i juli.

Graham Hansen er enig med lagvenninnen.

– Jeg tror at vi er et bedre lag og Ada og jeg er bedre spillere. Vi har forventninger til oss selv og det er garantert forventninger rundt om oss som personer og oss som et lag, sier hun om årets mesterskap, og har lave forventninger til seg selv.

Caroline Hansen under fotballandslagets pressetreff på Ullevaal stadion i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Caroline Hansen under fotballandslagets pressetreff på Ullevaal stadion i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Hegerberg forteller at de skal bruke de neste dagene på å være 100 prosent klare for det som venter i mesterskapet.

– Veldig god følelse å være tilbake med gjengen i Norge. Vi har en god oppkjøring på Ullevaal nå. Det er første dag i dag, så vi må bruke tiden godt slik at vi er "sharp" når vi setter beina i England.

– Jeg er veldig spent. Vi trenger noen treninger til for å få en pekepinn på hvor vi står, men så er det bare å nyte det. Det er viktig med selvtillit, sier Hegerberg om landslagssamlingen.

Relatert