Rosenborg-spiller klikket etter nådeløst bytte – slaktes av ekspertene

Rosenborg-spiss Ole Sæter får gjennomgå av TV 2s eksperter. Kjetil Rekdal mener at han burde ha gjort dobbeltbyttet tidligere.

Lillestrøm-Rosenborg 3-1

– Ole Sæter ser ut som en spiller som er for stor for sitt eget beste, i sitt eget hode, er dommen til TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah.

Rosenborg tok ledelsen på Åråsen.

Kampbildet endret seg brått. Trønderne ble tidvis utspilt av Lillestrøm, som snudde oppgjøret på drøyt 20 minutter. Da tok Kjetil Rekdal grep.

Rosenborg-treneren byttet ut både Per Ciljan Skjelbred og Ole Sæter med fem minutter igjen til pause.

Sistnevnte tok på seg overtrekksjakken og jogget inn til garderoben. I spillertunnelen fanget et kamera opp at 26-åringen slo til og veltet et antibac-stativ.

Se situasjonen øverst.

– Det slukner jo ganske kjapt. Man føler jo at det er urettferdig. Noe annet hadde vært rart. Man blir irritert og forbannet. Når man føler at man kunne endret kampbildet, og ikke får lov til det, er det naturlig at man blir irritert, forklarer Sæter etter kampen.

Han fikk også spørsmål om stativet som ble veltet.

– Angrer du på det, ville du gjort igjen, eller burde du ha blitt sittende på benken?

– Om jeg ville ha gjort det igjen ... det er lett å si nå når jeg har roet meg. Men det er klart at jeg står for det jeg gjør. Noen mener vel kanskje at jeg ikke burde ha gjort det. Når jeg blir forbanna, er det sånne reaksjoner jeg får. Og så enkelt er det, svarer Sæter.

FÅR KJEFT: Ole Sæter, her under eliteseriekampen mot Molde tidligere i vår. Foto: Ole Martin Wold
FÅR KJEFT: Ole Sæter, her under eliteseriekampen mot Molde tidligere i vår. Foto: Ole Martin Wold

Slaktes av ekspertene

TV 2s eksperter refser Rosenborg-spissens oppførsel.

– Det Ole Sæter gjør er barnslig. Det er uprofesjonelt å løpe så demonstrativt i garderoben etter en så tam omgang. Ogbu så ut som han spilte mot en minigutt, sier Jesper Mathisen.

– Ole Sæter hadde en god kamp sist, men han har ikke vist noe i RBK eller i karrieren som kvalifiserer ham til å opptre på denne måten i en stor og stolt klubb som Rosenborg. Dette er bare flaut, sier Amankwah.

– Pisser han på Rosenborg-drakten, spør Mathisen.

– Ja. Hadde det vært en stjerne som sto med 400 mål og løftet trofeer for Rosenborg kunne det kanskje vært noe annet, men hva er det egentlig han har vist som gjør at han kan opptre på denne måten? Det er totalt respektløst både mot klubb og lagkamerater, sier Amankwah.

Fyrer tilbake

Sæter er ikke særlig imponert av ekspertenes utspill.

– De er eksperter for en grunn. De får lage overskrifter og prøve å sette meg ut. Jeg gjør det fordi jeg er så irritert. Da får de bare akseptere det og fortsette med sitt, sier Sæter til TV 2.

– Du er ikke enig i at det er respektløst?

– Overhodet ikke. Hvem skal det være respektløst for?

– Rosenborg-drakten, mener de, da.

– Jeg vil heller sette det i et annet lys og si at det er en som har lyst til å vinne.

Får Rekdal-støtte

Rekdal understreker overfor TV 2 at byttet ikke hadde noen ting med akkurat Skjelbred og Sæters prestasjoner å gjøre, men hvordan laget fungerte som kollektiv.

Hvilke spillere det ble, har dessuten en naturlig forklaring.

– De hadde blitt byttet ut i løpet av kampen uansett. Per spiller sjeldent mer enn 60 minutter, og Ole har slitt litt med lyskene sine. Jeg hadde sannsynligvis tatt dem av på et senere tidspunkt uansett, så da kunne jeg like gjerne gjøre det da laget slet sånn, forklarer Rekdal.

På spørsmål om Sæters reaksjon, svarer han:

– Jeg skal ta en prat med Ole og Per. «No hard feelings» fra min side. Fotballen kan være brutal av og til. I dag ble det dessverre fra å være i himmelen på 1-0 og at vi har fått en god start på kampen, til at vi mister det totalt.

I pausen kalte han det «dårlig coaching» overfor Discovery, men siktet til at han ikke gjorde byttene tidligere. Rosenborg-sjefen gjentar argumentasjonen etter kampen.

– Er det noe jeg angrer på, er det at jeg ikke byttet tidligere og endret dynamikken i kampen og utseendet på elleveren, sier 53-åringen.

Se utbruddet her: