211003 Lars Arne Nilsen, head coach of Aalesund, ahead of the OBOS-ligaen match between Aalesund and HamKam on October 3, 2021 in Ålesund.
Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238 Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
FAMILIEDUELL: Lars Arne Nilsen møter sin egen sønn, Ola Heltne Nilsen, til cupkamp onsdag. Foto: BILDBYRÅN/Hødd Fotball

Klar beskjed til sønnen: – Jeg får sette ham på plass

Onsdag kan Hødd-spiller Ola Heltne Nilsen (21) sende pappa Lars Arne Nilsen (58) og Aalesund ut av cupen.

Sønn Ola spiller på et Hødd-lag i fyr og flamme i 2.divisjon. Laget fra Ulsteinvik leder sin avdeling på bedre målforskjell enn Ull/Kisa, etter å ha vunnet åtte av sesongen elleve første seriekamper.

Onsdag venter hittil sesongens tøffeste test. Hødd møter eliteserielaget Aalesund hjemme på Høddvoll i cupens andre runde.

– Det blir selvfølgelig helt spesielt. Vi har møtt Aalesund i treningskamper, men det blir noe helt annet med en offisiell kamp. Man merker at det er et oppgjør med masse oppmerksomhet, sier midtstopper Ola Heltne Nilsen.

Nyopprykkede Aalesund har også åpnet sesongen sterkt i Eliteserien. Lars Arne Nilsens mannskap står med 16 poeng på elleve spilte kamper, og ligger på en foreløpig sjuendeplass i serien.

– Jeg har spilt mange fotballkamper, men aldri møtt noen av guttene. Nå møter jeg yngstemann, så jeg får sette ham på plass, er beskjeden fra pappa Lars Arne.

SCORING: Han har både vært målfarlig og solid i åpningen på denne sesongen, Ola Heltne Nilsen. Her stanger han inn ny scoring i helgas nedsabling av Frigg. Foto: Hødd Fotball
SCORING: Han har både vært målfarlig og solid i åpningen på denne sesongen, Ola Heltne Nilsen. Her stanger han inn ny scoring i helgas nedsabling av Frigg. Foto: Hødd Fotball

Ingen dialog før familieduellen

Ola Heltne Nilsen har startet alle kampene for de blå, som ble cupmestere i 2012.

Onsdag får yngstemann i familien Heltne Nilsen som oppgave å stoppe pappa Lars Arne Nilsens AaFK.

– Det blir selvfølgelig litt spesielt at pappa står på motstanderens treningsbenk. Han har gitt meg beskjed om at vi ikke skal snakke sammen før kampen er ferdigspilt, sier 21-åringen og legger til:

– Jeg gleder meg nok mer enn hva han gjør.

– Hvorfor?

– Fordi vi har alt å vinne. De er et bedre lag på papiret, og har alt å tape.

– Vi elsker deg, Biggen. Gratulerer med opprykk Brann

Får støtte fra broren

Det er flere i familien Heltne Nilsen som kan sparke ball. Olas storebror, Sivert Heltne Nilsen (30), er kaptein for Brann. Oboslaget er på stø kurs opp igjen til Eliteserien, etter at de rykket ned etter fjorårets sesong.

For ti år siden var Sivert Hødd-spiller og pappa Lars Arne Hødd-trener da Hødd tok et historisk cupgull.

GULL: To blad Heltne Nilsen satte sitt preg på den historiske cuptriumfen til Hødd. Foto: Håkon Mosvold Larsen
GULL: To blad Heltne Nilsen satte sitt preg på den historiske cuptriumfen til Hødd. Foto: Håkon Mosvold Larsen

På mikrobloggtjenesten Twitter legger ikke 30-åringen skjul på hvem han kommer til å holde med under onsdagens batalje på Sunnmøre:

Lars Arne Nilsen sier til TV 2 at han ønsker å stoppe sønn Ola, som er målkåt om dagen med scoringer i to strake seriekamper.

– Det blir artig det. Han (Ola) har scoret noen mål i det siste, så jeg får sette en sandwich på ham, sånn at han blir stille.

– Det er vel far som har mest presset på seg?

– Ja, jeg har alt å tape, og Hødd har alt å vinne.

Vanskelig med hemmeligheter

Med så tette bånd mellom klubbene er det vanskelig å holde taktikken skjult for hverandre.

– Jeg har sett alle kampene til Aalesund i år. Jeg vet hva de står for, sier Ola, som får oppgaven med å temme de offensive eliteseriestjernene hos Aalesund.

– Jeg vet hva som venter oss der. Jeg var der i seks år. Så jeg vet at hvis den urkraften i Ulsteinvik kommer på Høddvoll får man nok å bestille, og det kommer vi til å få på onsdag, sier Lars Arne, som understreker at han gleder seg stort til familieduellen.

Relatert