UAE Team Emirates Vegard Stake Laengen fra fjorårrets Tour de France. Nå kan årets utgave i verste fall gå uten nordmannen. Foto: Benoit Tessier
UAE Team Emirates Vegard Stake Laengen fra fjorårrets Tour de France. Nå kan årets utgave i verste fall gå uten nordmannen. Foto: Benoit Tessier

Romkompisen smittet - Stake Laengen tas ut av rittet

Mer koronakaos i sykkelsirkuset rett før Tour de France.

Se Tour de France på TV 2 fra fredag 1. juli.

Både EF Education og UAE Emirates melder om nye smittetilfeller på morgenkvisten fredag.

Hos sistnevnte lag er det rytterne Marc Hirschi og Mikkel Norsgaard Bjerg som har testet positivt i henholdsvis Sveits- og Slovenia Rundt.

Nordmann - og UAE-rytter - Vegard Stake Laengen rammes også. Som romkamerat av danske Bjerg tas han ut av Slovenia Rundt som et preventivt tiltak, skriver laget på Twitter.

– Dette var kjedelige greier, men jeg er frisk og rask. Jeg hadde negativ test både i går og i dag. Nå må jeg lage en ny treningsplan frem til Touren. Satser på at testene forblir negative fremover, skriver Stake Laengen i en sms til TV 2.

Medisinsk ansvarlig Adrian Rotunno i UAE-laget sier i en pressmelding at alle berørte ryttere har milde symptomer. Senere bekrefter UAE at de trekker laget sitt fra Sveits Rundt.

Flere lag trekker seg

EF Education melder om fire nye smittetilfeller for sitt lag i Sveits Rundt. Sportsdirektør Jonathan Vaughters informerer at de to rytterne som ikke er smittet fortsetter rittet, i samråd med det medisinske apparatet.

Team Bahrain Victorious trekker hele laget sitt etter «flere smittetilfeller» blant ryttere og støtteapparat. Det gjør også Alpecin-Fenix, etter to smittetilfeller.

Sammenlagtleder Aleksandr Vlasov (Bora - Hansgrohe) er også ute av rittet med en positiv prøve.

I samråd med rittledelsen har laget bestemt seg at helsen går foran - og trekker seg fra Sveits Rundt.

TREKKER LAGET: Team Bahrain Victorious, her fra starten i Giroen. Foto: BERNADETT SZABO
TREKKER LAGET: Team Bahrain Victorious, her fra starten i Giroen. Foto: BERNADETT SZABO

Yates smittet

Torsdag ble det klart at topp tre-kandidat i Tour de France, Adam Yates (Ineos), var korona-positiv og trakk seg fra Sveits Rundt.

Tidligere torsdag kom nyheten om at hele Team Jumbo-Visma trekker seg fra Sveits Rundt grunnet smitte i laget.

Det er totalt fire norske syklister som er med i Sveits Rundt. Det er Alexander Kristoff, Andreas Leknessund, Markus Hoelgaard og Kristian Aasvold.

Det er kun to uker til Tour de France-start i København.

Relatert