Narve Gilje Nordås var skuffet over egen prestasjon under 5000-meteren på Bislett Stadion. Foto: Stian Lysberg Solum
Narve Gilje Nordås var skuffet over egen prestasjon under 5000-meteren på Bislett Stadion. Foto: Stian Lysberg Solum

Gjert-eleven spiser sine egne ord: – Jeg er en hykler

Narve Gilje Nordås var svært kritisk til egen prestasjon under 5000-meteren på Bislett Stadion. Etter løpet kalte han seg selv for feig.

Narve Gilje Nordås endte på en 9.plass etter 5000-meteren under Bislett Games, på tiden 13:15.82. Dermed klarte han ikke å nå sitt eget mål, VM-kravet på 13:13.50.

Langdistanseløperen var svært kritisk til egen prestasjon etter et skuffende resultat på Bislett Stadion.

– Siste 600 meterne var bra. Men jeg blir for feig.

– Jeg var offensiv i starten, og fulgte hovedfeltet. Jeg skulle ikke ha sluppet dem, og jeg skulle heller ikke ha sluppet lysharen foran meg. Så kjenner jeg plutselig «oi, nå får jeg syra. Da må jeg jo slappe av». Det var elendig. Fryktelig, fryktelig dårlig, sa rogalendingen til TV 2s reporter etter løpet.

– Jeg er en hykler

Selv om Gilje Nordås ikke klarte VM-kravet på tid, er han fortsatt kvalifisert til VM i Eugene i juli på ranking. 23-åringen tviler på at det holder til VM-billett, og kaller samtidig seg selv for en hykler.

– Akkurat nå ligger jeg inne på ranking, men jeg tviler på at det står seg. Men hvis jeg kvalifiserer meg gjennom ranking, så sa jeg i fjor at jeg ikke reiser.

– Jeg er en hykler. Så om jeg er kvalifisert, så reiser jeg som den hykleren jeg er, sier Gjert Ingebrigtsen-eleven mens han smiler lurt.

Filip Ingebrigtsen skuffet

Narve Gilje Nordås var ikke eneste nordmann i 5000 meter-feltet under Bislett Games. Både Filip og Henrik Ingebrigtsen stilte til start i regnværet på Bislett Stadion.

Eldstebror Henrik løp inn til en 14.plass, på tiden 13:48.89.

Filip Ingebrigtsen måtte bryte underveis i løpet. Han forteller til TV 2 at det skyldes en overbelastning i akilles/legg-området.

– Det var jækla synd. Jeg var skikkelig giret og følte meg veldig bra, sier Filip.

– Det er typisk. Er det ikke formen, så er det noe annet, sukker han.

Han tror han har tid på seg til å rekke VM i Eugene om en måned, men mener at nøkkelen blir å få trent nok med piggsko innen den tid.

– Jeg har vært litt usikker siden jeg begynte å kjenne det. Det er aldri veldig gøy som løper å ha vondt i akillesen. Men jeg tror ikke det er så veldig alvorlig, så jeg tror det skal gå ganske greit, sier Filip.