Ruud klatrer på verdensrankingen etter overraskende Tsitsipas-tap

Casper Ruud vil være rangert som verdens femte beste tennisspiller når rankingen oppdateres mandag. Han tar plassen til Stefanos Tsitsipas.

Tsitsipas røk mot den tidligere verdenseneren Andy Murray i kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Stuttgart fredag. Murray vant kampen i strake sett 7-6 (7-4), 6-3.

Ruud klatrer med det fra sjette- til femteplass. Så høyt har nordmannen aldri vært. Greske Tsitsipas måtte ha vunnet turneringen for å beholde femteplassen.

Tsitsipas har mistet 1200 poeng og kun tjent 45 poeng på rankingen siden sist.

Ruud overrasket mange da han tok seg helt til finalen i Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris sist uke. Der ble det tap for barndomshelten Rafael Nadal i strake sett.

I slutten av juni venter sesongens tredje Grand Slam-turnering i Wimbledon. Ruud kommer som blant de toppseedede til tennissportens kanskje mest prestisjetunge konkurranse. Han har aldri før tatt seg videre fra første runde i Wimbledon, men håper i år å bryte den statistikken på gresset i London.

Den neste rankingen vil ha Daniil Medvedev på topp foran Alexander Zverev. Novak Djokovic blir jekket ned fra toppen til tredjeplass.