VM i fare for Warholm

Skaden til Karsten Warholm (26) kan medføre at han går glipp av VM.

Se skadesituasjonen øverst!

Karsten Warholm pådro seg en hamstringskade under Diamond League-stevnet i Rabat søndag. Ulsteinvikingen kom seg kun over én hekk før 26-åringen tok seg til baksiden av låret.

Nå står VM i fare, skriver VG. Warholm ble undersøkt av legen Thomas Torgalsen på Olympiatoppen tirsdag.

– Det er ikke hundre prosent sikkert, nei. Men det er et realistisk mål, og så alle parter være klar over at det ikke kan gå, sier Torgalsen på spørsmål om Warholm kan delta i VM i Eugene 15.-24. juli.

Skaden betyr naturligvis også at Warholm går glipp av Bislett Games 16. juni.

– Nå handler det om å være rasjonell og ta de riktige valgene for å maksimere sjansen for å bli klar til viktige mesterskap senere i sesongen. Jeg får bare håpe at marginene er på min side i tiden framover. Tiden vil vise hva som er mulig i dagene, ukene og månedene som kommer, sier Warholm i en pressemelding.

Videre sier Torgalsen at Warholms skade ikke er av den alvorlige sorten. Det er snakk om en skade på bicepsmuskelen i høyre lår.

– Det er kanskje den mest vanlige sprintskaden. Jeg har sett den mange ganger, sier Thomas Torgalsen.

Warholm har to VM-gull. Ett fra London i 2017 og ett fra Doha i 2019.

– Når det brenner på dass, så er det viktig å puste med magen. Men det aller viktigste er å slukke brannen. Denne skadesituasjonen skal vi prøve å håndtere på best mulig måte, sier trener Leif Olav Alnes.

Hemmeligheten bak bildet

I august står EM i München på programmet.

– Vi står foran en viktig sesong, og et av høydepunktene som jeg har sett veldig fram til, var å konkurrere på et fullsatt Bislett stadion. Jeg er selvsagt lei meg for at det ikke blir noe Bislett Games for meg i år, men i slike situasjoner må jeg være klok og ta de riktige beslutningene, sier Warholm og fortsetter:

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig å få en slik sesongstart. Når dette først har skjedd, må skaden håndteres på en så god og sikker måte som mulig. Da må man ofte ta tiden til hjelp, og det må jeg bare finne meg i.