LEGENDARISK: Viswanathan Anand og Magnus Carlsen møttes til ny generasjonsduell. Foto: TV 2
LEGENDARISK: Viswanathan Anand og Magnus Carlsen møttes til ny generasjonsduell. Foto: TV 2

Armageddontap mot sjakklegende: – Helt elendig

Faller ned til andreplass i turneringen.

Du kan se neste runde av Norway Chess mandag fra kl. 16:30 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

I femte dag av Norway Chess var det to legender som møttes til dyst. Magnus Carlsen spilte med sorte brikker mot tidligere verdensmester Viswanathan Anand.

52-årige Anand har spilt formidabelt så langt. Han hadde i likhet med Carlsen ikke tapt et eneste langsjakkparti før dagens match.

Seier med hvite brikker i armageddon gjør at Anand går i en udelt ledelse i turneringen med ti poeng.

– Det var helt elendig i dag, kommenterte Carlsen til TV 2 etter armageddontapet.

Carlsen ligger halvpoenget bak Anand på en udelt andreplass. Snuoperasjonen i langsjakken ga likevel et lyspunkt for dagen.

– Jeg må hvertfall være glad for å få ett poeng i dag, det kunne lett blitt null. Så må jeg bare nullstille meg til i morgen, konkluderte en tydelig skuffet verdensmester.

Trøbbel fra start

Viswanathan Anand har hatt en svært god turnering og sto likt med Carlsen før dagens møte. Nordmannen var likevel storfavoritt på papiret.

Prosentene gikk raskt i Anands favør. Verdensmesteren var likevel positiv til sin stilling på brettet.

– Han har nok et visst initiativ, jeg tror nok han står litt bedre. Men jeg kan definitivt se strategisk potensiale for min stilling også, kommenterte Carlsen i skrifteboksen.

Etter en overseelse i midtspillet var Carlsen i stor trøbbel. Det så lenge ut som han kom til å bukke under for presset og tape sitt første langsjakkparti i turneringen.

Nordmannen greide imidlertid å redde en dårlig stilling etter å ha kjempet med nebb og klør i flere timer. I armageddon hadde Anand kontroll og tok dermed med seg et ekstra halvpoeng.