TOPPOPPGJØR: Spillerne rangert som nummer én og to møttes til dyst i andre dag av Norway Chess.
TOPPOPPGJØR: Spillerne rangert som nummer én og to møttes til dyst i andre dag av Norway Chess.

Carlsen: – Noe av det dummeste jeg har prøvd

Rask avgjørelse mot topprangert motstander.

Du kan se runde tre av Norway Chess torsdag kl. 16:30 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Magnus Carlsen fikk sin tilsynelatende vanskeligste match allerede i andre dag av Norway Chess. Nordmannen startet dagen med sorte brikker mot Wesley So.

Tap i armageddon gjorde at Carlsen fikk ett poeng av tre mulige i matchen. Han ligger dermed to poeng bak So og tre og et halv poeng bak Viswanathan Anand.

Den tidligere verdensmesteren har imponert stort og ligger foreløpig på full pott etter to runders spill.

Roste konkurrenten

Carlsen mente at amerikaneren gjorde gode valg i armageddonavslutningen.

– Han gjør det veldig bra. Han skaper store problemer for meg, da vinner han iblant og taper ganske ofte. Det var en god strategi i armageddon, kommenterte Carlsen til TV 2.

– Noe av det dummeste

En noe overraskende åpning fortsatte inn i et midtspill der Carlsen gjorde et overraskende valg. Han gikk deretter inn i skrifteboksen for å forklare seg.

– Det her er en av de dummeste åpningsidéene jeg har prøvd noensinne. Hvis han spiller på den mest naturlige måten så ender det i en stilling der det mest sannsynlig blir remis, kommenterte Carlsen om stillingen.

Partiet utviklet seg på akkurat den måten verdensmesteren forutså. Etter 38 spilte trekk var remis og poengdeling et faktum.

Det var dermed duket av for Carlsens andre armageddonavgjørelse på rad. Her viste So seg overlegen og sikret seg det ekstra halvpoenget.