Ville jubelscener: Serieleder Lillestrøm senket Vålerenga

Nå topper Lillestrøm tabellen med to poeng ned til Viking.

Lillestrøm - Vålerenga 2-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Det var ville jubelscener på Åråsen da Lillestrøm vant 2-0 mot Vålerenga.

Tom Pettersson stanget først inn 1-0, før Espen Garnås dukket opp på bakerste stolpe og satte inn 2-0 for LSK. Da tok det fyr på Åråsen.

Nå leder Lillestrøm serien med to poeng ned til Viking, som kun klarte 2-2 hjemme mot HamKam tidligere på onsdagskvelden.

Det er Lillestrøms beste seriestart siden 1977.

LSK-kaptein Gjermund Åsen vil ikke høre snakk om seriegull.

– Hvis noen i garderoben begynner å snakke om noe annet enn at vi skal bli litt bedre hver dag, begynner det å skli ut. Den internjustisen og dynamikken har vi i gruppen. Om noen nevner det (seriegull), blir de arrestert og dratt inn i gruppen igjen, sier Åsen til TV 2.

– Alt vi bryr oss om er å bli litt bedre hver dag og litt bedre på det som er gratis. Bedre fotballspillere og bedre mennesker hver dag, sier han.

Vålerenga ligger helt nede på tiendeplass med ti poeng på ni kamper.

– Vi gjorde en bra bortekamp. Det var en kjedelig fotballkamp uten målsjanser. Lillestrøm hadde ikke ett skudd på mål, og det hadde omtrent ikke vi heller, så det var ikke en publikumsmatch, men de er veldig sterke på dødball med mye fysikk. Vi greide å tape på det, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Oslo-laget står med kun ett poeng på de fire siste seriekampene.

– Det er helt jævlig. Først og fremst er vi dårlige selv. Hadde vi prestert bra, så hadde jeg ikke vært så bekymret. Det vi viser, er ikke bra nok, sier Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation til Max.

– Det er utrolig tungt å stå her, og å stå foran Klanen og supportere som bruker så mye tid og penger på å følge oss. Å se følelsene deres … De stiller opp hver gang, men vi sliter for tiden, så vi må beklage til alle som er glade i Vålerenga, sier Tollås Nation videre.

Lagene gikk målløse til pause etter en intens førsteomgang. Drøyt timen inn i kampen fikk Jonatan Tollås Nation inn en lang tå da Lillestrøm var i ferd med å brodere seg gjennom Vålerenga-forsvaret. På det påfølgende hjørnesparket fra Ylldren Ibrahimaj ble headet i mål fra Tom Petterson til 1-0 for Lillestrøm.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo svarte med å kaste inn Odin Thiago Holm, Tobias Christensen og Vidar Örn Kjartansson inn umiddelbart etter Lillestrøms ledermål, men det hjalp ikke mot hjemmelaget på Åråsen.

Ti minutter før full tid kom 2-0, også det etter et hjørnespark. Et hjørnespark havnet på motsatt side hos målscorer Pettersson, som fant Vetle Dragsnes. Med en lekker flikk satte han opp Espen Garnås på bakerste stolpe. LSK-forsvareren gjorde ingen feil og doblet ledelsen til elleville jubelscener.