ØIF Arendal-jubel ble til håndgemeng

Det var høy temperatur da ØIF Arendal tok seg til finale mot Elverum.

ØIF Arendal - Drammen 30-28 (14-14)

ØIF Arendal tok finalebilletten etter å ha slått Drammen 30-28 på hjemmebane i fjerde semifinalekamp mandag kveld.

Det var tidvis tøffe tak i Arendal.

Da Sander Løvlie Simonsen satte inn den avgjørende 30-28-scoringen, startet feiringen i ØIF Arendal-leiren, men Drammen gikk rett i angrep med noen få sekunder igjen. Plutselig oppsto det tumulter mellom lagets spillere.

– Det har vært høy temperatur i alle kampene, og det har vært dueller mellom spillerne. Det er det som gjør det gøy, og det gir ekstra tenning. Jeg håper det er gøy å se på, for det er gøy å spille også, sier ØIF-spiller Fredrik Børm.

Også på tampen av første omgang barket lagene sammen. Mario Matic ble stoppet av August Olsen Storbugt, før ØIF-spilleren dro med seg Drammen-spilleren ned i bakken. Matic ble belønnet med en tominutter.

– Jeg reagerte litt urutinert, men han var oppe i fjeset mitt. Da ble jeg provosert. Jeg reagerte dumt, det var litt klønete av meg, men jeg sier at han også burde hatt en tominutter, sier en blid og finaleklar Matic til TV 2.

Spillerne barker sammen: – Du skal ut! Ti stille!

Det sto 14-14 etter en svært jevn førsteomgang, og det ble også tett og jevnt etter pause. Lagene fulgte hverandre helt til siste minutt, der ØIF Arendal knep seieren med 30-28.

– Akkurat nå er det ekstremt surt. Jeg føler vi hadde mange sjanser til å avgjøre. Vi ble for stakkato fremover. Vi spilte greit, men det holdt dessverre ikke, sier Drammen-spiller Sindre Aho, som var ute i store deler av første omgang etter å ha fått en smell i hodet i starten av kampen.

I sluttspillfinalen venter Elverum for ØIF Arendal etter tre strake seirer mot Nærbø. Den første finalekampen er onsdag 1. juni på TV 2 Sport 1.

Relatert