To nordmenn til kvartfinalen: – Historisk

Aryan Tari stjal showet.

Du kan se første dag av sluttspillet i Champions Chess Tour: Chessable Masters mandag fra kl. 17:30 på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Play.

Magnus Carlsen fortsatte sin gode form i Champions Chess Tour: Chessable Masters. To remiser og én seier i siste dag gjør at verdensmesteren kvalifiserer seg til sluttspillet.

Han ender de innledende rundene på andreplass totalt bak nederlandske Anish Giri.

Du kan se Jon Ludvig Hammers oppsummering av Carlsens partier i videoen under:

Stjal showet

En annen nordmann stjal imidlertid showet i turneringens fjerde dag: 22 år gamle Aryan Tari, som deltar i Champions Chess Tour for tredje gang, gjorde et comeback som ga ham reelle kvalifiseringssjanser i går.

SENSASJON: Aryan Tari storspiller i Champions Chess Tour: Chessable Masters. Foto: Kristin Grønning / TV 2
SENSASJON: Aryan Tari storspiller i Champions Chess Tour: Chessable Masters. Foto: Kristin Grønning / TV 2

Tari fortsatte det sensasjonelle spillet i turneringens fjerde dag og kvalifiserte seg til sluttspillplass. Det er første gang i tourens historie at to nordmenn kvalifiserer seg til utslagsrundene.

Fire strake seiere

Tari hadde en seiersrekke på tre partier før starten av dagen. Den rekken økte mot Santosh Gujrathi Vidit. Tabbespill fra inderen gjorde at Tari kunne styre inn en angrepsseier.

Det så også lenge ut til at 22-åringen ville øke rekken ytterligere mot jevnaldrede Wei Yi. Det ble etter hvert spekulert i studio om Tari kom til å gjøre en rekordprestasjon med fem seiere på rad.

En tabbe i midtspillet gjorde at prosentene tok en helomvending, og plutselig sto nordmannen bonde under. Tari holdt hodet kaldt og reddet remis i dårligere stilling.

Remis mot Anish Giri i dagens tredje parti gjorde at Aryan Tari kvalifiserte seg til sluttspillet i en Champions Chess Tour for første gang i sin karriere.

Relatert