FÅR ROS: André Schelander (lengst til høyre). Foto: Stian Lysberg Solum
FÅR ROS: André Schelander (lengst til høyre). Foto: Stian Lysberg Solum

Geir Bakke genierklærer kollega etter tre dødballscoringer

SANDEFJORD (TV 2): – Han er et geni, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke om analysesjef André Schelander etter tre dødballscoringer mot Sandefjord.

Sandefjord-Lillestrøm 1-4

For da 13.-plassen Sandefjord fikk besøk av et Lillestrøm-lag på jakt etter tabelltopp, ble det hektisk fra første stund - og stort sett all dramatikk skjedde i forbindelse med dødballer.

Det var så vidt hjemmefansen rakk å sette seg før midtstopper Jesper Taaje steg til værs og stanget de helblå i føringen etter kun tre minutter og 18 sekunder.

Men så våknet Geir Bakkes rødkledde mannskap - og viste at også dem har luftskyts av høyeste klasse.

Se sammendrag fra kampen:

«Dødball-laget» slo tilbake

For bare minutter etter Sandefjords åpningsscoring fant en ny blå spiller veien til nettmaskene, men denne gangen var det en uheldig Philip Slørdahl som satte ballen i eget nett etter en corner, og dermed sto det 1-1.

Bare minutter et nytt selvmål fra hjemmelaget: Bortelagets midtstopper, Espen Garnås, hadde tatt turen opp og satte ballen i stolpen før den gikk via Sandefjord-målvakt Jacob Storeviks fot og i mål.

– FUGLA PÅ TOPP: Kanarifansen har fått mye å juble for denne sesongen. Det fikk de også denne lørdagen i Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
– FUGLA PÅ TOPP: Kanarifansen har fått mye å juble for denne sesongen. Det fikk de også denne lørdagen i Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Men LSK var fortsatt ikke ferdig: I omgangens siste ordinære spilleminutt fikk en umarkert Igoh Ogbu enkelt styre inn bortelagets tredje scoring på en corner.

– Vi har blitt et dødball-lag kan man si. Det er helt nydelig å ha så mange store karer inne i boksen, sa midtstopper Garnås i pauseintervjuet på Discovery+.

Forklarer dødballsuksessen

– Vi har gode føtter som kan slå innsving og utsving fra begge sider. Og så har vi en del gode gutter inne i boks. Så det er i utgangspunktet de som gjør jobben, åpner Lillestrøms trener, Geir Bakke, og fortsetter:

– I tillegg har vi André Schelander, som er analysesjefen vår og har ansvar for dødballene, som terper dette sammen med spillerne våre. Summen av det har blitt veldig bra.

– Hadde det blitt like bra uten Schelander?

– Jeg må jo si nei. Han er et geni!, sier hovedtreneren og smiler fra øre til øre.

Men om han faktisk er det, er ikke hovedpersonen Schelander helt sikker på:

– Hahaha. Det er sterke ord, men jeg gjør så godt jeg kan og jobber hardt hver eneste dag.

– Vi trener på dødballer hver uke, og har både gode tilretteleggere og gode hodespillere i boks, forklarer han suksessen.

Ny Adams-scoring

Etter pause var hjemmelaget aldri i nærheten av å sette press på bortelaget i kampen om poengene.

Etter et grusomt balltap av midtstopper Taaje inne i egen sekstenmeter, kunne LSKs formspiller Akor Adams sette kronen på verket med 4-1-scoringen rett foran Kanarifansen.

NY SCORING: Akor Adams har vært i fyr og flamme i sesonginnledningen. Foto: Trond Reidar Teigen
NY SCORING: Akor Adams har vært i fyr og flamme i sesonginnledningen. Foto: Trond Reidar Teigen