Skår i gleden for Storhamar – profil i store smerter

Storhamar er klar for finale til tross for at viktig spiller måtte ut med skade i ekstraomgangene. Anniken Obaidli håper at hun slapp med skrekken.

Sola-Storhamar 30-35 (etter ekstraomganger)

En nervepirrende avslutning på kampen ga ekstraomganger.

Der fikk Storhamar-profil Anniken Obaidli en tilsynelatende stygg smell. 26-åringen, som fikk korsbåndet røket to ganger som ung spiller, ble liggende på parketten etter et sammenstøt.

– Det der så ikke bra ut i det hele tatt, kommenterte TV 2s Gro Hammerseng-Edin.

Kommentatorene spekulerte umiddelbart på om det kunne være snakk om en kneskade.

Etter tilsyn fra legeteamet gikk Obaidli av banen med støtte fra motspiller Camilla Herrem.

Fra benken fikk hun se lagvenninnene sikre seier og finaleplass i sluttspillet. Etter kampen ble hun kåret til Storhamars beste og hinket, med et stort smil om munnen, bort for å ta imot premien.

– Jeg tror jeg var heldig, sier Obaidli til TV 2.

– Jeg håper det. Jeg ble veldig redd. Det føltes ut som en overstrekk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg er veldig redd for det kneet, men jeg tror jeg bare må komme meg hjem til fysioterapeut, kjenne på det og krysse fingrene, fortsetter hun.

Obaidli sier at det var veldig vondt i øyeblikket. Samtidig fikk hun noen oppløftende tegn.

– Jeg kjente at det var en litt annerledes smerte. Det roet meg litt, forklarer hun.

– Men jeg må bare vente til jeg kommer tilbake til Hamar og så må vi se, fortsetter Obaidli med et smil.

Hun scoret sju mål før hun måtte ut.

Camilla Herrem var én av seks spillere på Sola som endte med seks mål. Se hva kantspilleren hadde å si etter kampen her:

Revansjelystent Sola

I første semifinale kjørte Storhamar over Sola. De vant 37-27 på hjemmebane og tok første stikk – mye takket være målvakt Eli Marie Raasok, som nærmest stengte buret.

Men det var et revansjelystent Sola som møtte til andre semifinale og Sola-trener, Steffen Stegavik, var klar på at det var en 50/50-kamp.

– Jeg tror det blir jevnt og jeg håper det blir spennende helt ut. Hvis Sola kommer opp på sitt toppnivå, så kan alt skje, sa TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin før kamp.

Storhamars Anniken Obaidli scorte kampens første før Kristina Sirum Norvak svarte med en gjennombruddsscoring til en fullsatt Åsenhallen store begeistring.

Tidligere Storhamar-målvakt Tonje Lerstad reddet kantskuddet fra Emilie Hovden og kastet seg etter en ball fra Storhamars Anniken Obaidli, og da kunne Kristina Sirum Novak. Bakspilleren satte to på rappen til 6-5.

– Sola viser seg fra en helt annen side i dag, slo Hammerseng-Edin fast etter ti minutter spilt.

Thriller

20 minutter inn i første omgang kriget Kaja Horst Haugseng inn 11-9 fra linja, og det 14-13 stod til pause.

– Vi får de redningene vi skal ha, og så får vi kjørt tempo. Alt i alt, veldig fornøyd, sa Sola-trener Steffen Stegavik til TV 2 i pausen. Solas målvakt, Tonje Lerstad, hadde over 40 prosent i redninger i den første omgangen.

Etter pausen utlignet Maja Jakobsen til 16-16 fem minutter ut i andre omgang, men Novak fortsatte storspillet og klinket inn 18-17 fra ni meter.

Til tross for to tominutters utvisninger drøye ti minutter inn i andre omgang, snudde Storhamar om med scoringen fra Jakobsen til 19-20.

Med to kjappe scoringer fra hjemmelaget, var Sola tilbake i ledelsen 24-22 med ti minutter igjen. Men Storhamar utlignet igjen med fire minutter igjen på klokka til 27-27.

Med halvminuttet igjen skaffet Live Rushfeldt Deila straffe til Sola og satte den selv. Få sekunder før slutt fikk også Storhamar straffe. Emilie Hovden var kald og sørget for ekstraomganger.

Etter ordinær tid stod det 29-29.

Relatert